Revisor har fundet den næste "sikre" investering

Kinesiske spekulanter satser på børsnoteringer efter bitcoins nedtur.

Foto: Junji Kurokawa/AP

De kinesiske spekulanter leder efter den sidste sikre satsning.

Det sker efter, at priserne på ejendomsmarkedet er begyndt at falde, efter at prisen på guld er faldet tilbage, og efter at cybervalutaen bitcoin er faldet 48 pct. siden december.

Det skriver Bloomberg News, der pointerer, at den 36-årige revisor Chen Yifeng, mener at have fundet den næste sikre investering, som er kinesiske børsintroduktioner.

Indeks er faldet

Chen Yifeng har ifølge Bloomberg News 50.000 yuan svarende til godt 44.000 kr. i investerbare kontanter, og han placerer dem kun i kinesiske børsintroduktioner, der i gennemsnit i år er steget 43 pct. på den første dag på børsen og sidenhen er steget med gennemsnitlig 85 pct. Det kinesiske Shanghai-indeks er til sammenligning faldet 4,2 pct. i år, og det er nu faldet med 30 pct. fra toppen.

De kinesiske myndigheder sætter gang i børsnoteringerne igen efter en pause på fire måneder, hvor der nu er mindst ni selskaber, der i denne uge er i gang med at markedsføre deres aktier til investorerne. Mange kinesiske spekulanter har set deres favoritinvesteringer udvikle sig dårligt grundet en aftagende kreditvækst, kommunistpartiets kampagne mod ekstravagante udgifter samt den svageste økonomiske ekspansion siden 1990.

Børsnoteringerne er blandt andet gået ram forbi, idet de kinesiske myndigheder har presset selskaberne til at tilbyde aktierne til under den gennemsnitlige værdiansættelse for at beskytte de små investorer. Interessen for kinesiske børsnoteringer er i øjeblikket stor, idet investorerne venter på børsnoteringen af den kinesiske e-handelsgigant Alibaba.com, der skal noteres på børsen i New York med en ventet værdifastsættelse på cirka 130 mia. dollar svarende til 700 mia. kr.

Læs også
Top job