Obligationer: Lille renteplus før ifo-tal

Det danske obligationsmarked er tirsdag åbnet med marginale rentestigninger, og markedet følger dermed i hælene på rentestigninger i USA i den sene handel mandag. Tirsdagen byder på det tyske Ifo-indeks for juni, og fra USA samler interessen sig om udviklingen i forbrugertilliden ligeledes i juni.

Derudover vil der fortsat være opmærksomhed om situationen i Irak. At dømme efter udviklingen i oliepriserne er bekymringerne i forhold til den ustabile situation i landet dog aftaget lidt. I hvert fald ligger prisen på Brent-olien til et fald for tredje dag i træk - efter syv dage med stigninger frem til torsdag i sidste uge.

Herhjemme stiger den toneangivende 10-årige danske rente, målt på 1,5-23'eren, tirsdag morgen 1 basispoint til 1,35 pct.

Første store pejlemærke for det europæiske obligationsmarked tirsdag er de tyske Ifo-tal, der offentliggøres kl. 10 og ventes at vise et beskedent fald til 110,3 i juni fra 110,4 måneden før. Det viser et estimat fra Bloomberg News.

Underindekset for vurderingen af den nuværende situation ventes at være steget til 115,0 fra 114,8, mens der i forventningsdelen ventes et fald til 106,0 fra 106,2.

I eftermiddag rettes blikket mod USA og offentliggørelsen kl. 16 af forbrugertilliden. Der ventes ifølge Bloomberg News en stigning i forbrugertillidsindekset til 83,5 i juni fra 83,0 i maj.

Det amerikanske finansministerium indleder endvidere ugens store obligationsauktioner med et salg af 2-årige statspapirer mandag for 30 mia. dollar. I alt vil der i ugens løb blive auktioneret amerikanske statspapirer for 107 mia. dollar.

Læs også
Top job