Aktier: GN presset af sænket anbefaling

Det danske aktiemarked er tirsdag åbnet stort set uændret, målt på C20 Cap-indekset, som efter knap 10 minutters handel ligger 0,17 pct. højere i 812,79. Kun GN Store Nord har rykket sig mere end 1 pct. blandt aktierne i eliteindekset.

Fokus vil fortsat være på udviklingen i Irak, hvorfra de seneste meldinger lyder, at regeringsstyrker har tilbageerobret en grænseovergang mellem Irak og Syrien. Uden nogen programsatte selskabsnyheder vil opmærksomheden i øvrigt rette sig mod den tyske erhvervstillidsindikator Ifo og amerikanske forbrugertillidstal.

- Dagens vigtigste data er det tyske IFO indeks, som i lighed med PMI'erne fra Eurozonen ventes at falde i juni. Vi venter, at det samlede indeks falder fra 110,4 i maj til 109,9 i juni (konsensus: 110,2). Dermed er tendensen, at den tyske økonomi stadig er den stærkeste i Eurozonen, men næppe stærk nok til at trække væksten op i de andre store lande i Eurozonen, skriver Nordea i sin morgenberetning.

GN Store Nord falder fra åbningen 1,2 pct. til 159,1 kr., efter at selskabet har fået sænket anbefalingen af sin aktie til "neutral" fra "køb" af den schweiziske storbank, UBS. Det fremgår af Bloomberg News. Aktien i GN Store Nord er trods tirsdagens fald steget næsten 20 pct. siden årsskiftet.

I den positive ende findes DSV med en stigning på 0,5 pct. til 178,4 kr. Det sker uden bagvedliggende nyheder, og det samme gælder for Novo Nordisk, der ligger 0,5 pct. højere i 253,3 kr.

Uden for C20 falder Bang & Olufsen 1,4 pct. til 71,5 kr. efter seks dage i træk med stigninger. I sidste uge meldte selskabet om et godt fjerde kvartal og dernæst formåede det at rejse 259,2 mio. kr. i en succesfuld aktieemission, der skal bruges til at skabe yderligere vækst.

Veloxis meldte kort før børslukketid mandag om positive to-års-data med lægemidlet Envarsus til behandling af nyretransplanterede patienter. Data viser, at Envarsus har en ligeså god effekt som det tilsvarende middel Prograf fra japanske Astallas Pharma. Envarsus skal tages dagligt, mens Prograf skal tages to gange dagligt. Aktien stiger 5,3 pct. til 1,78 kr. efter et fald på 2,9 pct. mandag.

Læs også
Top job