Nyhed: Brugte biler går som varmt brød. Nyhed: I 2022 bliver det »endnu dyrere at være dansker« ifølge økonomer. Nyhed: Mange råvarer er på vej ind i en supercyklus. Analyse: Forbrugervagthund kan komme kunderne til undsætning - måske er negative renter ulovlige.

Tysk erhvervsindeks skuffede

Det store tyske Ifo-indeks levede ikke op til forventningerne, viser nye tal.

Foto: Colourbox

Det tyske erhvervstillidsindeks Ifo udviklede sig dårligere end ventet i juni, da det faldt til 109,7 fra 110,4 måneden før.

et skal sammenlignes med markedskonsensus om indeks 110,3 ifølge Bloomberg.

Respondenternes vurdering af det nuværende forretningsklima var uændret 114,8. Til sammenligning havde økonomerne ventet indeks 115,0. Endelig faldt forventningsindekset til 104,8 fra 106,2. Økonomerne havde ifølge Bloomberg ventet et mere beskedent fald i forventningsindekset til 106,0.

Det tyske Ifo-indeks dækker over omtrent 7000 tyske selskabers opfattelse af det nuværende forretningsklima, og hvordan de venter, at de næste seks måneder vil blive.

Der er dog trods skuffelsen ingen grund til panik, mener Sydbanks cheføkonom Jacob Graven:

"Væksten i tysk økonomi var stærk i begyndelsen af året, og selv om økonomien nu bremser op, er der ikke noget, der tyder på, at den vil gå i stå. Vi forventer, at Tyskland også i det kommende år vil være Europas økonomiske lokomotiv med en vækst på 1,5-2,0 procent. Det er dog ikke prangende, og vil ikke være stærkt nok til for alvor at trække resten af Europa fri af krisen."

Læs også
Top job