Aktier middag: Stemningen vendt til det negative

Efter en åbning i positivt terræn har aktierne i Europa, herunder i Danmark, vendt snuden nedad og ligger ved 11.45-tiden i negativt terræn over næsten hele kontinentet.

C20 Cap-indekset falder 0,4 pct. til 807,79 og kun fire af eliteaktierne formår at stige.

Dagen har blandt andet budt på skuffende tysk erhvervstillid, mens bekymringerne om situationen i Irak, hvor styret kæmper mod oprørsgruppen Isil, stadig lægger en dæmper på markedets købelyst.

Det tyske erhvervstillidsindeks Ifo udviklede sig dårligere end ventet i juni, da det faldt til 109,7 fra 110,4 måneden før. Det skal sammenlignes med markedskonsensus om indeks 110,3 ifølge Bloomberg. Især de tyske virksomheders forventninger til udviklingen de næste seks måneder skuffede i forhold til markedets prognoser.

Herhjemme er GN Store Nord faldet til bunds i C20-indekset, efter at selskabet har fået sænket anbefalingen af sin aktie til ”neutral” fra ”køb” af den schweiziske storbank UBS, der samtidig hæver kursmålet med en femmer til 160 kr. UBS tror stadig på stort potentiale i høreapparatdivisionen Resound, men aktien er for dyrt prissat.

GN-aktien falder 2,1 pct. til 157,70 kr., men er trods tilbagefaldet steget næsten 20 pct. siden årsskiftet.

Også Vestas, A.P. Møller – Mærsk og Jyske Bank er at finde i bunden med fald på mere end 1 pct., uden at der dog kan tilknyttes selskabsspecifikke nyheder til dem tirsdag.

Topplaceringen indtages af Danske Bank med en beskeden stigning på 0,5 pct. til 154,30 kr. Ifølge Børsen kan bankens betalingsapp, Mobilepay, blive endnu mere udbredt blandt kunderne i fremtiden.

Uden for C20 falder Bang & Olufsen 2,8 pct. til 70,50 kr. efter seks dage i træk med stigninger. I sidste uge meldte selskabet om et godt fjerde kvartal og dernæst formåede det at rejse 259 mio. kr. i en succesfuld aktieemission, der skal bruges til at skabe yderligere vækst. Opturen løftede aktien fra kurs 63 til 72,50.

Veloxis meldte kort før børslukketid mandag om positive toårsdata med lægemidlet Envarsus til behandling af nyretransplanterede patienter. Data viser, at Envarsus har en ligeså god effekt som det tilsvarende middel Prograf fra japanske Astallas Pharma. Envarsus skal tages dagligt, mens Prograf skal tages to gange dagligt. Aktien stiger 5,3 pct. til 1,78 kr. efter et fald på 2,9 pct. mandag.

Roblon ventes desuden at præsentere sit halvårsregnskab senere tirsdag. Aktien er kun handlet tre gange og ligger uændret i 286,50 kr.

Læs også
Top job