Kunder gør grin med "middelalderlig" kø-logik hos Nordea

Kunder hos Nordea oplever, at de skal vente i flere køer for at ordne bankforretningerne. Privatkundechefen beklager hændelser.

Arkivfoto: Lars Krabbe

"Fagre nye Middelalder."

Sådan beskriver facebook-brugeren Michelle Hviid kø-systemet i sin Nordea-filial på Vesterbrogade i København, efter hun i maj var inde for at veksle valuta.

"Hvordan fandt I på det med at man først skal stå i kø til 'Ekspeditionen' og så BAGEFTER til 'Kassen' for at hæve valuta. Det er fandens godt tænkt med de TO køer. Fandt I på det selv, var der en konsulent involveret?! Jeg er imponeret," lyder opdateringen.

Michelle Hviids spørgsmålstegn ved effektiviteten i Nordeas kundehåndtering har siden fundet klangbund hos 141 andre facebook-brugere, som har liket opdateringen, og Michelle Hviids oplevelse bliver diskuteret gennem mere end 40 kommentarer.

Selvom ophavskvinden selv underskriver drilleriet som "en glad kunde", så genkender en andre kunder hos Nordea kø-systemet fra andre filialer.

"De gør det, fordi holder kunderne sig væk og bruger netbank i stedet," foreslår en.

Andre spekulerer i, om Nordea har fundet effektiviserings-inspiration i det tidligere Sovjetunionen.

"Ny trend. 1813 har samme fine model," skriver endnu en bruger, med henvisning til Region Sjællands udskældte akut-linje, der er blevet kritiseret for at parkere brugerne i lange telefonkøer.

Nordea beklager

I Nordea bekræfter privatkundechef Ken Adrian, at kunder som udgangspunkt bliver mødt af to medarbejdere, før de kan ordne bankforretningerne. Han beskriver dog Michelle Hviids oplevelse som noget, man "er ked af".

"Tanken bag dette her system er, at kunden hurtigt og effektivt skal møde en medarbejder, der kan forklare, hvor kunden skal henvende sig. Det lyder ikke som om, at det er sket i dette tilfælde, og jeg er selvfølgelig altid ked af, hvis en kunde har haft en negativ oplevelse," siger han.

Han bemærker, at facebookopdateringen er skrevet i slutningen af maj måned.

"Der er der jo som oftest travlhed i vores filialer, og jeg ved ikke hvad der helt præcist har været årsagen. Det er meningen, at systemet her skal hjælpe til en hurtig og effektiv kundehåndtering, men hvis der er ekstra pres på, så kan noget som dette ske," siger han.

Læs også
Top job