Aktier Europa: Syngenta til tops efter opkøbsspekulationer

De europæiske aktiemarkeder ligger tirsdag over middag med små udsving, hvor det tyske indeks bliver presset en lille smule tilbage efter et svagere end ventet Ifo-erhvervstillidsbarometer. Schweiziske Syngenta får et markant løft efter rygter om interesse fra amerikanske Monsanto og BMW stiger efter en løftet anbefaling hos finanshuset UBS.

Dax-indekset falder 0,1 pct. til 9914 og Ftse-indekset taber 0,1 pct. til 6792. Det franske Cac-indeks ligger 0,1 pct. højere i 4519.

Syngenta-aktien ligger med en stigning på 5,2 pct. i 344,20 sfranc. Den amerikanske leverandør af sprøjtemidler og såsæd Monsanto har ifølge rygter undersøgt muligheden for at købe schweiziske Syngenta i en transaktion, der ville have tilladt verdens største såsædsselskab at flytte sin skattebetalingsadresse til Schweiz fra USA. Efterfølgende har finanshuset Liberum hævet anbefalingen på Syngenta-aktien til køb fra hold.

BMW stiger 2,3 pct. til 93,59 euro og Daimler taber 0,6 pct. til 69,04 euro. Det schweiziske finanshus UBS har hævet anbefalingen på BMW til køb fra neutral på baggrund af en tidlig investering i elektriske biler og konkurrencemæssige fordele med hensyn til vægtreduktion. Finanshuset sætter kursmålet på den tyske luksusbilproducent til 105 euro, og det pointerer, at Minien ventes at vokse og finansieringsdivisionen ventes at trække mindre ned i den frie pengestrøm. Til gengæld sænker UBS anbefalingen på Daimler, der blandt andet laver Mercedes-Benz, til neutral fra køb med et kursmål på 75 euro.

Britiske Croda dykker 8,4 pct. til 2204 pence efter at verdens næststørste producent af kosmetikingredienser har sænket forventningerne til indtjeningen før skat til et fald på 8 pct. i forhold til niveauet i første kvartal, hvor indtjeningen blev på 65,2 mio. pund. Selskabet henviser til svagere salg af industrielle kemikalier og et mindre favorabelt salgsmiks inden for forbrugervareprodukter. Yderligere har pundets styrke også haft en stærkere påvirkning end ventet.

AB InBev taber 0,5 pct. til 84,09 euro. Finanshuset ING har sænket anbefalingen på aktierne i den belgiske bryggerigigant til hold fra køb, men samtidig er kursmålet hævet til 87 euro fra 84 euro.

Det tyske erhvervstillidsbarometer fra Ifo-instituttet viste i juni et fald til 109,7 fra 110,4 i maj, hvor analytikerne havde ventet en værdi på 110,3.

Læs også
Top job