Lene Skole ville ikke være med i direktionskvartet

Det har gennem et stykke tid været diskuteret at ændre direktionen i Coloplast, og det er den ændring, der nu er gået igennem. Der har i den nuværende direktion været enighed om det fornuftige i at ændre den, men finansdirektør Lene Skole har ikke villet være en del af den nye firemands direktion.

Administrerende direktør i Coloplast, Lars Rasmussen. Foto: Niels Hougaard

Det forklarer CEO i Coloplast Lars Rasmussen over for Ritzau Finans.

- Jeg har haft en drøftelse med bestyrelsen om at styrke direktionen og det er den, der nu gennemføres, siger han.

Hvor lang det har været drøftet ønsker direktøren ikke at oplyse.

- Det er svært at sætte tid på. Men lovgivningsmæssigt skal man en gang om året i bestyrelsen tage stilling til om man er organiseret hensigtsmæssigt. Det var vi enige om sidste gang vi drøftede det, siger han.

Han forklarer også, at den nuværende meddirektør CFO Lene Skole er enig i at det er superfornuftigt at ændre direktionen.

Fire ikke så sjovt som to

- Hun synes bare ikke, det var lige så sjovt at være medlem af en firemands som af tomands direktion, oplyser Lars Rasmussen.

Han understreger, at han gerne havde set, at Lene Skole havde fortsat i Coloplast.

- Jeg har haft et fantastisk samarbejde med Lene Skole. Jeg har kun godt at sige om hende og jeg havde gerne set, at hun var fortsat, siger han.

Lene Skole fik muligheden for et job som direktør i Lundbeckfonden, og derfor falder direktionsudvidelsen og CFO-skiftet sted samtidigt.

Naturligt med fire

Lars Rasmussen oplyser også, at den nye direktion på fire mand er mere naturlig for en virksomhed af Coloplasts størrelse.

- Vi har været usædvanligt skruet sammen. Jeg har haft ansvaret for Chronic Care (Stomi) samtidig med, at jeg var CEO, siger han.

Det område får Kristian Villumsen nu ansvaret for. Lars Rasmussen bliver mere almindelig CEO, som "man normalt har i en virksomhed af vores størrelse".

Direktionsskiftet betyder ikke en ændring af strategien i Coloplast.

- Vores strategi ændres ikke. Vi har bare sat mere energi bag den, lyder det fra Coloplastdirektøren.

Høje vækstambitioner

Coloplast har fortsat som mål at vokse dobbelt så meget som markedet, hvor selskabet i forvejen er markedsleder.

- Det er en ambitiøs målsætning, og vi skal have en god kommerciel kompetence. Det er det, vi har styrket, slår Lars Rasmussen fast.

Den nye direktion, der fra 1. juli består af CEO Lars Rasmussen, EVP, Chronic Care Kristian Villumsen; EVP, Global Operations Allan Rasmussen og CFO Anders Lonning-Skovgaard, er alle rekrutteret internt.

- "Nyt blod" har vi overvejet, men kom frem til, at vi havde så stærke interne kandidater, at vi kunne besætte internt. Så skal man gøre det. Det er en kæmpe mulighed for de mennesker, og det giver muligheder for andre, der gerne vil "frem i bussen", forklarer Lars Rasmussen.

Læs også
Top job