Microsoft på banen med sin første Android-telefon

For første gang nogensinde står Microsoft klar med en Android-baseret smartphone. Læs her, hvad it-giganten har i tankerne med at støtte op omkring sin rivals mobilstyresystem.

Android-styresystemet, som bl.a. anvendes på disse Samsung smartphones, har hidtil været en konkurrent til Microsofts mobil-systemer. Foto: Richard Drew/AP
It-giganten Microsoft er klar med sin allerførste Android-baserede smartphone, der går under navnet Nokia X2.

Dermed tager Microsoft det Google-styrede mobiloperativsystem under sine vinger, selv om det er en direkte konkurrent til Microsofts eget Windows Phone OS.

Det skriver BBC.

Android er ikke helt nyt

Valget af Android i Nokia-telefoner stammer tilbage fra tiden, da Nokia var finsk, inden Microsoft købte Nokia sidste efterår - og handlen blev officiel i foråret.

Nokia har således tidligere i år lanceret flere Android-baserede telefoner under den såkaldte X-serie, som blandt andet blev luftet på den store mobilkonference i Barcelona.

Der er siden blevet spekuleret i, om Microsoft ville kappe forbindelsen til Android, men sådan ser det umiddelbart ikke ud med X2-lanceringen.

"Jeg er stadig forbløffet over, at Microsoft fabrikerer en Android-telefon, men det virker som om, der er en stålsat vilje til at udvise en mere åben tilgang til Microsofts bedste frem for kun at kigge på Windows Phone-platformen," siger teleanalytiker Ben Wood fra telekonsulentselskabet CCS INsight til BBC.

En genvej til Microsoft-skyen

Med andre ord: Når X2 kommer med præinstalleret Skype, Outlook-email og Onedrive-storage, er Microsoft mere interesseret i at få folk cirkuleret rundt i sin store it-butik frem for at genne kunderne over i mobilhjørnet.

Dertil bliver der mulighed for gratis download af Bing Search, OneNote og Yammer-netværket til telefonen.

"Hele ideen med at få flere folk ind i Microsofts cloud igennem disse services er kernen i strategien," forklarer Jussi Nevanlinna, der er vicepræsident for Microsofts mobilmarketing, til BBC.

Microsofts mobil-marketing-mand understreger samtidig, at Lumia fortsat er Microsofts flagskibsserie på smartphone-markedet.

Ligner ikke en Android

Nokia X2 kommer i lighed med sine forgængere i X-serien ikke til at ligne en typisk Android-telefon, men derimod bliver softwaren pakket ind i de nyklassiske Microsoft-tiles, som eksempelvis kendes fra Lumia-serien.

Telefonen kommer med en 4,3 tommer skærm, 1 GB RAM og et batteri, der angiveligt holder længere end de andre telefoner i X-serien.

Dertil vil X2 også have et frontkamera og et prismærkat, der forventes at ligge i omegnen af 750 kroner, når den bliver sat til salg i næste måned.

Forgængerne i X-serien har opnået stor succes på det asiatiske marked, hvor X-modellen ifølge BBC er topsællert i Pakistan og den tredje mest sælgende telefon i Indien.

Læs også på Computerworld: 

Must Have: Her er forårets seks fedeste smartphones

Denne artikel er leveret af
Læs også
Top job