Aktier USA: Kun teknologiaktierne holder dampen oppe

Der er nye tilbagefald på børserne Wall Street i den tidlige handel tirsdag. Kort efter amerikanske børsåbninger falder det toneangivende S&P 500-indeks 0,1 pct., og de tunge aktier i Dow Jones-indekset dykker med samme fart, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset til gengæld stiger 0,2 pct.

Mandag faldt S&P 500-indekset 0,05 pct. og stoppede dermed seks dages uafbrudte stigninger. Det toneangivende indeks opnåede en stigning på 1,7 pct. i den periode, der ellers ikke bød på særligt markante meldinger hverken fra selskabs- eller makrofronten, og både onsdag, torsdag og fredag sidste uge nåede det brede indeks sit rekordniveau.

- Med markedet tæt på rekordniveau bliver det sværere og sværere at komme højere op, og investorerne vil tage noget profit hjem nu, udtaler strateg Heinz-Gerd Sonnenschein fra Deutsche Postbank til Bloomberg News.

Tirsdag kan der dog komme fornyet fokus på udsigterne for den amerikanske økonomi, når forbrugertillidsindekset for juni offentliggøres. Der sker kl. 16 dansk tid, en halv time efter børsåbning, og vil ifølge Bloombergs estimat vise en stigning til 83,5 fra 83,0 i maj.

Samtidig offentliggøres salget af nye boliger i maj, der ventes at stige til 439.000 fra 433.000 måneden før ifølge Bloomberg.

Apotekerkæden Walgreen falder 1,6 pct. til 72,58 dollar efter et regnskab med mindre overskud end forventet. Der var 0,91 dollar per aktie i overskud i selskabets tredje kvartal mod en forventning om 0,94 dollar.

Læs også
Top job