Obligationer: Moody's gavnede Spanien og Italien

Mens der ikke var de store udsving i obligationerne i det nordlige Europa, blev Italien og især Spanien hjulpet til lavere låneomkostninger af en analyse fra Moody's tirsdag.

De to lande blev sent mandag, sammen med Irland, fremhævet i en analyse af ratinginstituttet, fordi de har samme kreditvurdering som vækstmarkeder som Brasilien, Indonesien og Sydafrika, men ifølge Moody's har fordel af stor institutionel styrke og faldende sårbarhed efter eurokrisen.

Analysen var tilsyneladende med til at skabe efterspørgsel efter de to landes obligationer, og Spanien lykkedes desuden med at sælge korte statsobligationer for 3,5 mia. euro til meget lavere renter end en tilsvarende auktion for fem uger siden.

Set over hele tirsdagen faldt den 10-årige spanske rente med 4 basispoint til 2,64 pct., og den italienske faldt godt 3 basispoint til 2,87 pct.

Mere rolige var udsvingene i Nordeuropa, hvor den 10-årige danske rente steg et enkelt basispoint til 1,35 pct., og der var lignende eller mindre udsving i lande som Tyskland, Holland og Finland - relativt upåvirket af dagens nøgletal.

Først gav et lidt skuffende tal for erhvervstilliden i Tyskland kl. 10 et kortvarigt ryk i renterne, men en time efter tallene var det tilbage til status quo.

Senere på dagen viste tal fra USA både overraskende god forbrugertillid samt et meget større salg af nye boliger end ventet. Det hjalp både de amerikanske og europæiske aktiemarkeder højere, men på rentemarkedet blev der ikke taget meget notits af nøgletallene.

Det amerikanske finansministerium indledte endvidere ugens store obligationsauktioner med et salg af 2-årige statspapirer tirsdag for 30 mia. dollar. I alt vil der i ugens løb blive auktioneret amerikanske statspapirer for 107 mia. dollar.

Læs også
Top job