Millionregning efter polsk byggekonkurs

Den polske entreprenørvirksomhed Wrobis er gået konkurs.

Det efterlader en millionregning til både NCC og Lønmodtagernes Garantifond (LG), skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Wrobis har været underentreprenør for NCC Construction Danmark på både opførelsen af det ny forbrændingsanlæg Amager Bakke for det kommunalt ejede Amager Ressource Center (ARC) og på et stort boligbyggeri på Marmormolen i København med blandt andre det af Københavns Kommune ejede udviklingsselskab By & Havn som bygherre.

Det er ubetalt løn, feriepenge og pension til de polske arbejdere på de to byggepladser, der løber op i minimum tre mio. kroner.

NCC hænger på en del af regningen

NCC annullerede i begyndelsen af maj kontrakten med Wrobis på Amager Bakke på grund af manglende betaling af løn gennem længere tid, og fordi en række fagretlige møder havde påvist det polske firmas manglende overholdelse af overenskomsten med blandt andet manglende feriepenge og pension.

Ved bortvisningen af det polske firma havde de omkring 60 timelønnede polske arbejdere løn til gode, hvilket førte til, at arbejdet blev blokeret for at sikre arbejdernes løn. NCC har derfor overtaget forpligtelsen for den manglende løn, feriepenge og pensionsindbetaling.

Derimod overtager NCC ikke forpligtelsen for den ubetalte løn på Marmormolen.

BRANCHENYT
Læs også