Asien: Generelle fald i råvarerelaterede selskaber

De asiatiske aktiemarkeder ligger til fald onsdag morgen anført af de råvarerelaterede selskaber.

Årsagen er de eskalerende uroligheder i Mellemøsten, der svækker efterspørgslen på de mere risikable aktiver. Det skriver Bloomberg News.

- En stigning i oliepriserne kan veje tungt på den globale økonomi, og derfor får konflikten i Irak også en del opmærksomhed. Investorerne vil gerne sælge dyrt, men jeg tror ikke, at en korrektion vil blive stor, fordi grundlaget er godt, siger Osamu Koizumi, der er direktør hos Tokyo-baserede Meiji Yasuda Asset Management, til Bloomberg News.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en tilbagegang på 0,3 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 0,53 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 0,36 pct.

Premierminister Shinzo Abe sagde i et interview tirsdag, at deflationen i Japan er overstået og vil blive holdt i skak af nye regeringspolitikker, der skal fremme erhvervslivet. Regeringen vil forsøge at gennemføre en lov ved den næste parlamentssamling, der legaliserer kasinodrift, som en del af en ny plan om at sætte gang i turismen op til De Olympiske Lege, der skal afholdes i Tokyo i 2020.

Det australske ASX-200-indeks falder med 0,7 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i minus med 0,1 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, falder 0,5 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever en tilbagegang på henholdsvis 0,5 og 0,6 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 0,1 pct.

Newcrest Mining, der er et australsk guldmineselskab, faldt med 2,4 pct og trak de fleste andre råvarerelaterede aktier med ned. Mobilproducenten FIH Mobile faldt 4,2 i Hongkong efter en nedgradering af aktien fra Jefferies. I Tokyo faldt kedelfabrikanten Miura 3,1 pct., efter at Barclays sænkede selskabets aktie.

BRANCHENYT
Læs også