Obligationer åbning: Lidt lavere renter fra start

Det danske obligationsmarked har startet onsdagen med små rentefald, og det var også ventet, efter at renterne på de amerikanske statsobligationer var faldet yderligere efter dansk børslukketid tirsdag.

Udviklingen er ansporet af bekymring over situationen i Irak, hvilket også har givet aktiefald i både USA og Asien - og også ser ud til at give det i Europa fra åbningen onsdag.

Renten på den toneangivende 10-årige danske statsobligation ligger onsdag morgen i 1,34 pct., hvilket er 1 basispoint lavere end lukkeniveauet tirsdag.

GfK's indikator for forbrugertilliden i Tyskland viste onsdag morgen en stigning i juli til 8,9 fra 8,6 i juni. Dermed udviklede forbrugertilliden sig stærkere end ventet. Ifølge Bloomberg News var konsensus indeks 8,6.

Onsdag eftermiddag kommer der reviderede tal for udviklingen i det amerikanske bruttonationalprodukt i første kvartal. Her ventes væksten at blive nedrevideret til minus 1,8 pct. fra et tidligere opgjort fald på 1,0 pct. Det viser et estimat fra Bloomberg News. Der kommer også tal for salget af varige goder, og her er estimatet en flad udvikling.

Markedet skal onsdag absorbere nye store obligationsudstedelser. Det amerikanske finansministerium skal ud at sælge femårige obligationer for 35 mia. dollar og desuden 2-årige variabelt forrentede papirer for 13 mia. dollar.

BRANCHENYT
Læs også