Aktier åbning: Kun TDC stiger i C20

Det danske aktiemarked er onsdag åbnet negativt og følger tendensen i resten af Europa efter fald i Asien og USA. Efter 10-minutters handel ligger C20 Cap-indekset 0,8 pct. lavere i 800,70 efter fald i 18 af de 20 aktier i indekset.

- Vi fik fald i USA i går, og det er fortsat i Asien i dag. Det er situationen i Irak, der presser markederne. Man skal også huske på, at nu er vi trådt ind i sommerferieperioden, så der skal ikke så meget til for at rykke markederne rundt, sagde rådgiver Jesper Bamberger fra Nordea før åbningen til Ritzau Finans.

Novozymes ligger i bunden af C20 med et fald på 2,0 pct. til 267,6 kr. Endvidere falder Vestas 1,7 pct. til 266,3 kr., efter at vindmølleaktien onsdag faldt 2,9 pct. og har tabt noget momentum, efter at den for et par uger siden var oppe at vende over kurs 300.

TDC er eneste aktie i plus, da teleselskabet har startet dagen med en stigning på 0,6 pct., efter at analytikerne hos Deutsche Bank har genoptaget dækning af aktien med en købsanbefaling og et kursmål på 61 kr. Det skriver Bloomberg News.

Lundbeck overvejer et partnerskab med AstraZeneca om en lægemiddelkandidat til behandling af Alzheimers sygdom. Det skriver Bloomberg News med henvisning til et interview med Lundbecks forsknings- og udviklingsdirektør Anders Gersel Pedersen.

AstraZeneca har haft lægemiddelkandidaten AZD3293 igennem den midterste kliniske fase 2 til behandling af Alzheimers sygdom, og Lundbeck er i færd med at evaluere udviklingsprogrammet op mod sine egne tilsvarende projekter.

- Vi har set på det, og vi kender til det, og vi er i færd med at evaluere, hvad vi skal gøre, siger Anders Gersel Pedersen til Bloomberg News. Lundbeck-aktien falder 1,5 pct. til 141,3 kr.

Nordea får opmærksomhed, efter administrerende direktør Christian Clausen i Berlingske Business har understreget, at man vil fortsætte med at forfølge besparelser trods frustration blandt medarbejderne. Aktien falder 0,2 pct. til 78,5.

Aurigas store internationale konkurrent Monsanto kommer onsdag med regnskab. Derudover ventes der stadig på afklaring på beskeden fra 13. juni om, at Auriga "undersøger de strategiske muligheder". Aktien falder 0,9 pct. til 280.

Der kan fortsat være fokus på Coloplast, som tirsdag annoncerede den mangeårige finansdirektør Lene Skoles exit. Det medvirkede til et fald i aktien på 1,2 pct. til 490,2 kr. - og onsdag falder den yderligere 0,9 pct. til 486 kr.

BRANCHENYT
Læs også