Aktiemarkedet i Dubai bløder

Ikke siden efteråret 2008 har aktiemarkedet i Dubai oplevet så store tab, som juni måned indtil videre har budt på. Det er i særdeleshed konflikten i Irak og urolighederne i byggemarkedet, der fortsætter med at sende aktiekurserne nedad. Det skriver Financial Times.

Aktiemarkedet i Dubai, der er en af de syv emirater i de Forenede Arabiske Emirater, bløder. Alene tirsdag faldt emiratets officielle aktieindeks med 6,7 pct., hvilket for juni måned indtil videre udgør et tab på mere end 20 pct. Således er der sat en brat stopper for sidste års ekstreme afkast, der oversteg 75 pct.

I starten af juni blev de Forenede Arabiske Emirater opklassificeret til et "udviklingsmarked", hvilket analytikere forventede ville tiltrække en lang række investorer.

Dog har tvivlsomme byggeprojekter og overdrevne ejendomsvurderinger været med til at overophede markedet. Investorer har især reageret på bekymringer omkring byggevirksomheden Arabtec, der står bag mange af landets største byggeprojekter, herunder verdens højeste skyskraber, Burj Khalifa. De seneste uger er selskabets aktie med omkring 50 pct., hvilket har fået firmaets ansigt udadtil, Hasan Ismaik, til at forlade posten som topchef.

- Usikkerheden omkring hvad der skal ske med Arabtec har forværret den allerede eksisterende bekymring for aktierne i Dubai, der reelt begyndte med opklassificeringen til "udviklingsmarked", siger Ben Mlouka, manager i Dubai-baserede Duet Frontier Fund, til Financial Times.

Også usikkerheden i Irak skaber økonomisk usikkerhed i Dubai.

BRANCHENYT
Læs også