Nordea: Boligpriserne udvikler sig bedre end ventet

Tal afslører, at det går bedre end ventet for boligmarkedet, mener Nordea.

Danmarks Statistik er mere optimistisk end Realkreditforeningen/Realkreditrådet når det kommer til vurdering af prisstigningerne på ejendomsmarkedet.

Det skriver Nordeas boligøkonom Lise Nytoft Bergmann.

- At der er forskel på tallene skyldes, at hvor tallene fra Realkreditforeningen/Realkreditrådet kun indeholder boliger, som har været udbudt til salg på internettet og derefter er blevet solgt, så indeholder tallene fra Danmarks Statistik alle tinglyste salg i fri handel, det vil sige også de handler, der er foretaget mellem uafhængige parter uden om en ejendomsmægler, forklarer hun.

Hælder til Danmarks Statistik

Derfor hælder hun til, at tallene fra Danmarks Statistik er mere pålidelige i vurderingen af den samlede prisudvikling på boligmarkedet.

Forskellen er ganske markant, hvilket den har været stort set siden krisen - fra 2009 og frem til i dag, oplyser hun til Ritzau Finans.

For enfamiliehuse rapporterer realkreditten en stigning i det seneste kvartal på 0,4 pct. og 0,7 pct. det seneste år. Fra Danmarks Statistik er stigninger 0,3 pct. og 2,3 pct.

For ejerlejligheder rapporterer Realkreditforeningen et fald på 0,2 pct. det seneste kvartal og en stigning det seneste år på 5,1 pct.

- Danmarks Statistik er således generelt mere optimistisk på boligprisudviklingen end Realkreditrådet og Realkreditforeningen, både hvad markedet for huse og ejerlejligheder angår, konstaterer hun, hvilket er godt nyt for boligejerne.

BRANCHENYT
Læs også