Google afslører sit nye Android-tv

Onsdag ventes Google at fortælle om sin nye tv-løsning ved en stor udviklerkonference.

Googles syvende udviklerkonference starter onsdag i San Francisco.  Foto: Virginia Mayo/AP

Når en af kæmperne i teknologibranchen åbner munden, hører verden efter. Det sker igen onsdag aften dansk tid, når Google åbner dørene til sin udviklerkonference i San Francisco.

For en måneds tid siden var det Apple, som samlede tusindvis af teknologinørder til sin udviklerkonference i samme amerikanske by, som Google afholder sin i.

Her blev Apples nye HomeKit, som skal få hjemmets apparater til at tale sammen blandt andet præsenteret.

Op til Apples konference gik der mange rygter, om hvad teknologigiganten ville lancere. På samme måde har der sviret mange rygter frem til dagens Google konference.

Android-tv

Ifølge flere internationale medier, forventer de fleste, at Google introducerer en ny tv-løsning og et nyt Android-ur.

Google har allerede en tv-løsning, som de kalder Google TV. Den nye løsning forventes i højere grad at spille sammen med styresystemet Android.

I forhold til det tidligere Google TV lægger den nye løsning sig tættere op af de konkurrerende produkter fra blandt andre Apple og Amazon, skriver The Verge. Her beskrives løsningen som ”filmisk, sjov, flydende og hurtig”.

Ifølge The Wall Street Journal har to personer set den nye tv-løsning, som angiveligt kan tale sammen med ens Android-smartphone eller tablet. Det betyder, at man for eksempel kan skifte kanal eller styre lyden med sin smartphone som fjernbetjening.

Teknologi på kroppen

Et andet rygte forud for konferencen går på, at Google præsenterer et nyt teknologisk armbåndsur, et såkaldt smartwatch.

Generelt har Google meget fokus på teknologi, som kan bæres på kroppen. Eksempelvis med sin Google Glass, som er en computer, man har på som en brille.

På den to-dages konference i San Francisco skal en del af de planlagte oplæg netop handle om teknologi, som man bærer på kroppen.

Googles teknologiske armbåndsur

Allerede i marts offentliggjorde Google, at de arbejder på en Android-løsning, som eksempelvis kan bruges i smartwatches. Ifølge The Verge ville Google dog ikke komme ind på detaljerne, men dem forventer man, at Google fremlægger på konferencen.

Google vil formentlig ikke selv lave et armbåndsur, men vil samarbejde med firmaer som LG, HTC og Samsung, som bruger Android i forvejen.

Hvilke rygter der bliver til virkelighed, bliver afsløret onsdag aften, når Googles syvende udviklerkonference skydes i gang.  

BRANCHENYT
Læs også