Aktier middag: Den mistrøstige stemning fortsætter

Det danske aktiemarked følger stemningen i Europa, hvor kursfaldene dominerer de større aktiemarkeder.

Et sæt pæne tal for den tyske forbrugertillid har ikke formået at løfte humøret, og det brede Stoxx 600-indeks falder 0,6 pct., mens det blandt de ledende nationale aktieindeks kun er italienske FTSE MIB, der formår at holde et beskedent plus.

Herhjemme går det værst for Novozymes, der falder cirka 2 pct. til kurs 267,6 uden selskabsspecifikke nyheder. Der er fald til 11 af indeksets 20 aktier.

I den modsatte ende af eliteindekset ligger TDC med et plus på knap 1 pct. til 56,8 kr. Aktien får støtte af Deutsche Bank, der har genoptaget dækningen af TDC med anbefalingen "køb" og et kursmål på 61 kr. Det fremgår af Bloomberg News.

Og Coloplast har vendt morgenens kursfald til en fremgang på 0,8 pct. til kurs 493,9, godt hjulpet af analytikerne hos ABG Sundal Collier, der banker både kursmål og anbefaling af aktien i vejret.

Kursmålet hæves til 575 kr. fra 450 kr. og anbefalingen sættes op til "køb" fra "hold".

ABG Sundal Collier har tidligere været bekymret for værdisætningen og indtjeningsvæksten, men efter blandt andet selskabets kapitalmarkedsdag er stemningen vendt.

Blandt sidepapirerne falder Lundbeck 1,3 pct. til 141,6 kr. under indtryk af et notat fra Danske Markets, hvis analytikere finder salget af antidepressivet Brintellix i USA skuffende.

- Hvis den nuværende tendens fortsætter kan det tage fem til seks år, før det bliver en blockbuster i USA (salg over 1 mia. dollar, red.). Lundbeck guider et topsalg på 5-10 mia. kr. og har tidligere givet indtryk af, at dette er konservativt. Vi ligger imidlertid i den lave ende af forventningerne, skriver analytikerne i en kommentar.

Danske Bank fastholder anbefalingen "sælg" af Lundbeck-aktien. Kursmålet er ligeledes uændret 115 kr.

Aurigas store internationale konkurrent Monsanto kommer onsdag med regnskab. Derudover ventes der stadig på afklaring på beskeden fra 13. juni om, at Auriga "undersøger de strategiske muligheder". Aktien falder 1,2 pct. til 279 kr.

BRANCHENYT
Læs også