Vigtig Microsoft-tjeneste ramt af kæmpe-nedbrud

En af Microsofts vigtigste cloud-tjenester ramt af kæmpe-nedbrud. Brugere raser.

Store dele af Microsoft store og meget vigtige cloud-udgave af Exchange, Exchange Online, har været ramt af et totalt sammenbrud, der har gjort, at de mange primært professionelle brugere ikke har haft adgang til deres mail.

Nedbruddet ramte i USA i går tirsdag, og først efter ni timer lykkedes det Microsoft at humpe systemet i gang igen, så brugerne igen kunne få adgang til deres mail.

Microsoft har endnu ikke noget bud på, hvor mange brugere der har været ramt af nedbruddet, der for at gøre ondt værre ramt lige netop midt i den amerikanske arbejdsdag, hvor der for alvor er tryk på cloud-tjenesten.

Det langvarige nedbrud er en bet for Microsoft, der satser stort på cloud som fremtidens vigtigste it-form.

Det kan du læse mere om her.

Ramt på eget succeskriterium

Selskabet ligger for tiden i åben krig med ikke mindst Google, der også er ude med snøren efter de professionelle og lukrative it-brugere.

Et af de store salgsparametre er her drifts-stabilitet, og at leverandøren - altså Microsoft - tager sig af alt det grove, så man kan koncentrere sig om at drive sin forretning.

Sagen bliver ikke bedre af, at mange af de ramte brugere af Exchange Online ifølge forskellige sociale foraer er utilfredse med, at Microsoft var længe om at erkende, at der var et problem, så selskabets teknikere kunne komme i gang med at stable systemerne på benene igen.

Du kan se nogle af reaktionerne her.

Dansk konsekvens uvis

Microsoft sælger Exchange Online som et selvstændigt produkt, der imidlertid også indgår som en del af Office 365, som Microsoft på mange måder betragter som et af selskabets vigtigste cloud-produkter.

Microsoft-teknikere meddeler, at det langvarige nedbrud af Exchange Office skyldes, at en del af netværks-infrastrukturen blev ramt af problemer og gradvis nedlukning.

"Vores teknikere ændrede på konfigurationen på de ramte enheder for på denne måde at afhjælpe problemet for slut-brugerne," lyder det kortfattet i en meddelelse fra selskabet.

Microsoft Danmark meddeler, at nedbruddet ikke har ramt danske brugere af Exchange Online, da Danmark hostes på en anden server.

Læs også på Computerworld:

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Denne artikel er leveret af
BRANCHENYT
Læs også