Morgan Stanley har fået 90.000 ansøgninger til talentprogram

Hvis der er et brain-drain på Wall Street, så går den tilsyneladende forbi Morgan Stanley.

Foto: Mark Lennihan/AP

I årene lige efter det finansielle systems kollaps var der en frygt blandt Wall Streets finanskæmper for, at imageproblemerne i kølvandet på krisen kunne komme til at stå i vejen for bankernes muligheder for at rekruttere unge talenter. Det frygter de sikkert ikke mere.

Igen i år har Morgan Stanley lanceret sit sommerprogram for unge analytikere og deres mellemledere, og her har man fået ikke mindre end 90.000 ansøgninger. Det skriver Bloomberg på baggrund af en skrivelse, CEO i Morgan Stanley, James Gorman, har sendt rundt til medarbejderne.

Manden, der rydder op på Wall Street 

Det fremgår også, at godt 1.000 af de håbefulde ansøgere har fået en plads i sommerkurset, og over de næste to måneder skal prøve kræfter med faget side om side med Morgan Stanleys faste analytikere, selvom arbejdsopgaverne ikke er helt de samme. Analytiker-kandidaterne vil typisk være i gang med det, der nogenlunde svarer til en bachelorgrad herhjemme, og mellemleder-ansøgerne er som regel i gang med en kandidatuddannelse.

Unavngivne kilder i banken fortæller, at antallet af ansøgere er højere end sidste år. Til sammenligning offentliggjorde Goldman Sachs, at man havde 17.000 kandidater at vælge imellem, da man skulle vælge i alt 350 analytikeraspiranter til et lignende sommerprogram.

Internationalt: Morgan Stanley indgår milliardforlig

Så netop James Gorman fik tilsyneladende ret, da han i 2012 kommenterede på frygten for et brain-drain i Wall Street efter krisen. Han slog den hen som 'latterlig'.

"Der vil altid være nogen, som siger; 'Jeg har altid ville arbejde i en investeringsbank, men nu har jeg haft en og anden moralsk åbenbaring, så nu vil jeg ikke.' Men der er tusindvis af mennesker, som gerne vil være i branchen, så det bliver ikke nogen hindring."

BRANCHENYT
Læs også