Nordea-boss: Jeg er også presset

Det gør ondt - også på topchefen, men der er ingen vej uden om en storstilet spareplan, siger topchef i Nordea Christian Clausen til Berlingske Business.

Christian Clausen, koncernchef i Nordea. Foto: Bertil Enevag Ericson/AP

Christian Clausen forsøger i dagens udgave af Berlingske Business at svare på den kritik, som Nordeas medarbejdere har rettet mod bankens massive spareplaner.

Medarbejderne i Danmark har opsagt CSR-samarbejdet, fordi de mener, at banken ser stort på medarbejdernes trivsel, og i Finland har de ansatte strejket i protest over spareplanerne.

Men selvom Christian Clausen siger til Berlingske Business, at hans største interesse er at holde medarbejderne glade, og at han hele tiden tilpasser retningen i spareplanen, så holder han fast i, at spareplanen er nødvendig, og at den også gør ondt på ham.

"Jeg kan godt forstå, at medarbejderne føler sig pressede, for jeg har det på samme måde. Jeg føler et kæmpe ansvar for, at den her bank kan levere det, som kunderne vil have fremover. Jeg kan også få sved på panden, og jeg tror, vi har de samme følelser. Det er en stor forandring, og det her presser os til det yderste, og vi arbejder til det yderste. Men det er åbenlyst, at udviklingen er der, og er er ikke noget alternativ til at tage ansvar," siger Christian Clausen til avisen.

BRANCHENYT
Læs også