Obligationer middag: Renten trisser videre nedad

Det danske obligationsmarked ligger onsdag med små rentefald understøttet af bekymringer om Irak, der også har givet rentefald i amerikanske obligationer og fald på aktiebørserne verden over.

Renten på den toneangivende 10-årige danske statsobligation falder lige så stille onsdag middag og ligger i 1,33 pct., hvilket er 2 basispoint lavere end lukkeniveauet tirsdag og et enkelt basispoint under morgenens renteniveau.

GfK's indikator for forbrugertilliden i Tyskland viste onsdag morgen en stigning i juli til 8,9 fra 8,6 i juni. Dermed udviklede forbrugertilliden sig stærkere end ventet. Ifølge Bloomberg News var konsensus indeks 8,6. Men den positive overraskelse har ikke formået at blæse mere risikoappetit ind i finansmarkederne, hvor der er aktiekursfald over hele Europa og til gengæld større efterspørgsel efter fastforrentede papirer.

Onsdag eftermiddag kommer der reviderede tal for udviklingen i det amerikanske bruttonationalprodukt i første kvartal. Her ventes væksten at blive nedrevideret til minus 1,8 pct. fra et tidligere opgjort fald på 1,0 pct. Det viser et estimat fra Bloomberg News. Der kommer også tal for salget af varige goder, og her er estimatet en flad udvikling.

Markedet skal onsdag absorbere nye store obligationsudstedelser. Det amerikanske finansministerium skal ud at sælge femårige obligationer for 35 mia. dollar og desuden 2-årige variabelt forrentede papirer for 13 mia. dollar.

BRANCHENYT
Læs også