"Det handler om bare at gøre det"

21-årige Casper Blom vil have unge til at tage springet ud i iværksætteri.

Iværksætteren Casper Blom startede Billigegolfbolde.dk som 12-årig.  Foto: Nanna Kreutzmann/Polfoto

”Just f*cking do it!”

Sådan lyder titlen på en ny bog, hvor budskabet er, at man skal glemme betænkningstiden og springe ud i det, hvis man har lyst til at starte en ny virksomhed.

Det er 21-årige Casper Blom, som har skrevet bogen. En selvbiografi, som han kalder den.

”Alle andre skriver først deres selvbiografier, når de er gamle. Men jeg synes, det er lidt voldsomt, hvis en bog skal dække 60 år, så jeg besluttede mig for, at det var lettere at gøre undervejs. På første side står der, at det er bog nummer 1 ud af 3. Det er kun starten af rejsen,” siger Casper Blom til epn.dk.

Billige golfbolde

På trods af den unge alder har Casper Bloms rejse allerede budt på opstarten af flere virksomheder, og han kan prale af en del titler på sit cv.

Som 12-årig startede han sin første virksomhed, som sælger golfbolde på nettet. På få år rundede Billigegolfbolde.dk 1 mio. kr. i årlig omsætning og har i dag 10 ansatte på kontoret i Viborg.

For to år siden startede Casper Blom hjemmesiden Dealfigther.dk sammen med makkeren Rasmus Borup. Derudover er han ansvarlig for den online markedsføring for Domino’s Pizza i Danmark, onlineansvarlig hos OpticZoo.dk og har investeret i Drinkster.dk.

Nødt til at gå all in

De mange projekter og virksomheder sender Casper Blom rundt i både Danmark og Europa. Et par dage i Taastrup og så til Viborg. Bagefter et smut til København og så en arbejdstur til Spanien.

Fritiden bliver også tit spist af arbejdstiden. Men det gør ingenting, for Casper Blom brænder for det, han laver.

”Jeg tror på, at hvis man virkelig skal op og lave noget stort og en millionforretning, så er man nødt til at gå all in,” siger han.

Milliardær, revisor eller ingenting

Det er ikke kun Casper Blom selv, der mener, at han har fat i noget rigtigt. Ud over de flotte resultater i sine virksomheder, har Casper Blom også modtaget iværksætterprisen ”Årets Unge Håb 2012”.

”Casper fortsætter med at hæve barren for sine projekter og er et eksempel på, at viljestyrke betaler sig, selvom man er uden for sin komfortzone,” står der blandt andet i begrundelsen for, hvorfor Casper Blom modtog prisen.

Et af nøgleordene for Casper Blom er netop en uopnåelig barre. En samlet omsætning i 2013 på mere end 20 mio. kr., lyder umiddelbart som et drømmeresultat for en 21-årig iværksætterspire, men for Casper Blom er det kun et skridt på vejen. Slutdestinationen er langt fra nået. Og langt fra defineret.

”I min bog står der, at det kan være, at jeg bliver milliardær, revisor eller ingenting. Det her er kun de første 10 år af mit iværksætterliv,” siger han.

”Bare gør det”

Casper Bloms bedste råd til andre iværksætterspire er bogens titel: Just fucking do it.

”Det handler om bare at gøre det. Man skal ikke tænke så meget over tingene. Det er lidt en uddannelse, hvor man lærer det bedst i praksis og ikke kan læse så meget teori om det,” siger han.

Hvis man, som du selv siger, bare skal springe ud i det, hvad kan man så bruge din bog til?

”Mange sidder derude og mangler det sidste spark til at gå i gang. Når man har læst bogen, skal man gerne sidde med tanken: ”Hvis han kan, så kan jeg sgu også”.”

BRANCHENYT
Læs også