Aktier USA: Små udsving efter en svag BNP-opgørelse

De amerikanske aktiemarkeder åbner onsdag med små udsving efter en nedrevidering af BNP-væksten i første kvartal og efter et uventet fald i opgørelsen over varige forbrugsgoder.

Dow Jones-indekset falder 0,1 pct. til 16.806 og S&P 500-indekset åbner uændret i 1950. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner også uændret i 4351.

Monsanto stiger 5,7 pct. til 127,50 dollar efter at den amerikanske producent af såsæd og sprøjtemidler har aflagt regnskab for det forskudte tredje kvartal, hvor indtjeningen kom ud bedre end ventet, mens omsætningen modsat skuffede. Monsanto forventer mindst at fordoble EPS-indtjenigen frem til regnskabsåret 2019 og indtjeningsforventningerne får også et lille hak op. Selskabet annoncerer også et aktietilbagekøbsprogram på 10 mia. dollar.

Valero dykker 9,3 pct. til 50,81 dollar og Marathon Petroleum dykker 8,1 til 79,44 dollar. De amerikanske olieraffinaderier falder efter at det amerikanske handelsministerium har åbnet døren for at mere amerikansk olie kan blive eksporteret, så længe at råolien let kan blive raffineret. Forskellen mellem prisen på Brent-olien og den amerikanske WTI-olie er indsnævret til 7,25 dollar fra cirka 8,25 dollar i går.

Den amerikanske fødevareproducent General Mills, som blandt andet gør sig inden for yoghurt, har onsdag over middag præsenteret sit regnskab for det forskudte fjerde kvartal, hvor omsætningen på 4,28 mia. dollar er lavere end analytikerkonsensus på 4,42 mia. dollar og indtjeningen på 67 cent per aktie skuffer også i forhold til analytikerestimatet på 72 cent per aktie. General Mills taber 3,0 pct. til 52,10 dollar.

Walgreen åbner 0,9 pct. højere i 73,10 dollar efter at finanshuset Jefferies har hævet anbefalingen på aktierne i den amerikanske apotekerkæde til køb fra hold med et kursmål, der er hævet til 87 dollar fra 69 dollar. Finanshuset pointerer, at Walgreens ledelse overvejer aggressive ændringer med yderligere omkostningsbesparelser, skatteomvending, mere gearing og aktietilbagekøb.

Den sidste udgave af den amerikanske BNP-opgørelse for første kvartal viser et årligt fald på 2,9 pct. efter tidligere prognose på et fald 1,0 pct. Det var under økonomernes forventning på et fald på 1,8 pct. og det er det største fald siden første kvartal 2009. Der er også kommet tal over varige forbrugsgoder for maj blevet præsenteret, hvor det eksklusive transportkomponten blev til et fald på 0,1 pct., hvor økonomerne havde ventet en stigning på 0,3 pct.

BRANCHENYT
Læs også