Aktier: Mellemøst-bekymringer lagde en dæmper på C20

Det danske C20 Cap-indeks lukkede onsdag med et fald på 0,8 pct. i 800,37, hvor TDC gik mod strømmen efter at Deutsche Bank indledte sin dækning af aktien med anbefalingen køb.

- Der er fald over hele linjen til de europæiske aktiemarkeder, som dermed falder for fjerde dag i træk. Det er endnu engang frygten for, at uroen i Mellemøsten vil komme til at påvirke olieforsyningen fra Irak, der stjæler investorernes fokus, skrev Nordea.

TDC-aktien steg 0,5 pct. til 56,50 kr. Teleselskabet fik indledt sin dækning hos Deutsche Bank med en købsanbefaling, hvor kursmålet blev sat til 61 kr.

Novozymes faldt 2,2 pct. til 267,30 kr. Konkurrenten Danisco, som tidligere er blevet overtaget af den amerikanske kemikaliegigant Dupont, fik opmærksomhed efter skriverier i Dagbladet Børsen, hvor det blev nævnt at Danisco er hjørnesten i Duponts transformation.

Chr. Hansen tabte 1,3 pct. til 226,50 kr. Danske Markets fastholdtforud for næste uges regnskab anbefalingen sælg og kursmålet på 190 kr. på aktierne i Chr. Hansen. Finanshuset venter en omsætningsvækst på 3,5 pct., en vækst i driftsindtjeningen (EBIT) på 1,6 pct. samt en EBIT-margin på 27,1 pct., hvilket er en smule lavere end konsensus.

FLSmidth endte med et fald på 3,1 pct. i 304,10 kr. i bunden af eliteindekset efter pres på råvareaktierne og efter en større end ventet nedrevidering af den amerikanske BNP-vækst i første kvartal.

Vestas-aktien faldt 1,6 pct. til 266,80 kr. Den indiske Vestas-konkurrent er igen blevet nummer 1 på de indiske breddegrader, idet en indisk opgørelse fra landets vindmølleorganisation viser, at Suzlon installerede 403 MW i året.  Den spanske konkurrent Gamesa var den næststørste med 396 MW installationer.

Coloplast endte 0,04 pct. lavere i 490 kr. Det norske finanshus ABG Sundal Collier hævede anbefalingen på Coloplast-aktien til køb fra hold.

Lundbeck lukkede med et fald på 0,6 pct. i 142,70 kr. Danske Markets vurderede, at den amerikanske lancering af Lundbecks antidepressiv Brintellix hidtil har været skuffende. Finanshuset vurderede også, at hvis den nuværende tendens fortsætter, så kan det tage 5-6 år før det bliver en blockbuster i USA, hvilket vil sige et medikament med et årligt salg på mere end 1 mia. dollar. Yderligere venter Lundbecks forsknings- og udviklingschef Anders Pedersen ikke noget betydeligt salg af antidepressivet Brintellix før 2015.

BRANCHENYT
Læs også