Aarhus Elite: Nedrykning koster 20-25 mio - søger mere kapital

AGF's utilfredsstillende sportslige resultater i foråret og efterfølgende nedrykning til 1. division kommer til at koste Aarhus Elite indtægter på 20-25 mio. kr., oplyser selskabet til fondsbørsen.

Foto: Ilan Brender

Allerede i indeværende regnskabsår venter Aarhus Elite et underskud på cirka 16 mio. kr. I regnskabsåret 2014/15 vil effekten af nedrykningen for alvor slå igennem.

- Aarhus Elite vurderer, at det betyder tab af indtægter på ca. 20-25 mio. kr., og koncernen forventer for det kommende regnskabsår et underskud i størrelsesordenen 27-32 mio. kr., fremgår det af børsmeddelelsen.

Færre tv-indtægter, færre tilskuere, mindre merchandise-salg og udgifter til skift på cheftrænerposten nævnes som faktorer, der påvirker regnskaberne negativt som følge af nedrykningen.

- Denne udvikling sætter likviditet og egenkapital under pres, erkender ledelsen.

Bestyrelsen har derfor besluttet, at selskabet i forlængelse af offentliggørelse af årsrapport 2013/14 i efteråret vil gennemføre en kapitaltilførsel i form af en fortegningsemission, der skal skaffe et kapitalberedskab, der er så solidt, at det kan sikre den ro og stabilitet, som kan understøtte "det lange seje træk, der forestår med at bringe AGF solidt tilbage i Superligaen" og sikre, at klubbens sportslige ambitioner kan indfries, skriver selskabet.

BRANCHENYT
Læs også