Forbund vil kulegrave alle skadesager

Fejl i hver anden afgørelse. Nogle så grove, at myndighederne ville tabe sagerne, hvis de endte i retten.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) afviser en større undersøgelse, end hvad hun selv har lagt op til i første omgang.

Det er Kammeradvokatens konklusion i en stikprøveundersøgelse, der afdækker fejl på fejl i Arbejdsskadestyrelsens håndtering af de erstatninger, borgerne har krav på, når de bliver syge på jobbet. Undersøgelsens konklusioner er så alvorlige, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) lover at genoptage samtlige de sager, borgerne mener er fejlbehandlede.

Skal mere ud i hjørnerne

Men det er ikke nok, mener flere fagforbund og eksperter, der efterlyser en større kortlægning af Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandling.

Det skriver Politiken torsdag.

»Kammeradvokatens undersøgelse vedrører kun 100 sager i et lille hjørne af et arbejdsskadesystem, der håndterer i omegnen af 55.000 sager om året. Derfor er der brug for en langt mere grundig undersøgelse både af de konkrete sager og af de særlige resultatkontrakter, der har tvunget styrelsens medarbejdere til at arbejde hurtigere og hurtigere«, siger advokat Søren K. Jensen, en af landets førende eksperter i arbejdsskadesager, til Politiken.

Minister afviser stor granskning

En større og mere detaljeret kortlægning er også kravet fra landets største fagforbund, 3F, der har godt 10.000 verserende sager i Arbejdsskadestyrelsen.

»Når der kan være så mange fejl i en stikprøve, er der al mulig grund til at frygte, at der er masser af andre fejl i systemet. Lad os få det hele frem i lyset, og lad os få en klar fornemmelse af, om man har presset medarbejderne så hårdt, at det er gået ud over kvaliteten«, siger Ulla Sørensen, arbejdsmiljøpolitisk chef i 3F, til Politiken.

Meldingen er den samme hos FOA-formand Dennis Kristensen, men Mette Frederiksen afviser nye undersøgelser:

BRANCHENYT
Læs også