Mærsk stopper frasalg

Skibe, ejendomme og Dansk Supermarked solgt fra Mærsk. Nu skal der investeres.

A.P. Møller - Mærsks finansdirektør, Trond Westlie, sætter nu en stopper for frasalgsbølgen.  Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Efter et intenst år med frasalg for over 24 mia. kr. af alt fra skibe, ejendomme og Dansk Supermarked, siger Mærsks finansdirektør Trond Westlie nu stop for frasalgsbølgen. Nu skal der investeres i stedet, mener han.

Det skriver dagbladet Børsen.

For 2013 var målet for Mærsk-koncernen at sælge tilstrækkeligt fra til at nedbringe mængden af investeret kapital med 3-5 pct., hvilket blev mere end nået.

Efter de mange succesfulde frasalg af tankskibe, jernbaneselskaber, transportvirksomheder og aktieposter i Dansk Supermarked, samt DFDS, blev den investerede kapital nedbragt med 8 pct. i 2013, svarende til knap 24 mia. kr. Det var over al forventning, ifølge Trond Westlie.

- Det var langt mere, end vi havde turdet håbe på, og 2013 endte dermed som et exceptionelt succesfuldt år i indsatsen for at slanke konglomeratet. Det er klart, at et så markant resultat inspirerer organisationen, da det er et eksempel på, hvor vigtigt det er at have konstant fokus på kun at have sin kapital bunder de steder, hvor det forventede afkast er størst, udtaler Trond Westlie til dagbladet Børsen.

BRANCHENYT
Læs også