Playboy reddet på målstregen

Magasinudgiveren kan endnu efter hemmelig indsprøjtning.

Foto: AP

Playboy Enterprises har sikret sin drift for en længere periode efter et forlænget lån, så koncernen kan kæmpe videre med at transformere sig fra en magasinudgiver til en licensbaseret virksomhed ifølge Bloomberg News.

Transformationsprocessen begyndte i 2011 grundet nedgangen i bladsalget. Koncernen oplever kundeflugt fra printmediet, men overgangen til licensbaserede indtægter har ikke slået til. Det tvang Playboy til at lave en ny låneaftale. Den fornyede låneaftale har givet luft.

Brand skal genoplives

Mandebladet har fået forlænget en låneaftale på 147 mio. dollar til 2017 med en kreditor, hvis navn dog ikke nævnes. Yderligere kan aftalen også åbne op for yderligere finansieringshjælp ifølge talsperson Jeff Majtyka.

 - Den nye finanseringsaftale sænker renten på lånet, reducerer restriktionerne og øger fleksibiliteten. Det skal sætte Playboy i en bedre position til at genoplive sit brand, udtaler talsperson Jeff Majtyka fra Brainerd Communicators.

Status på junk-niveau

Den amerikanske kreditvurderingskoncern Standard & Poors meddelte i maj, at Playboy-koncernen er sårbar grundet forværrede udsigter for printindtægterne.

Standard & Poors gav Playboy den lidet flatterende rating CCC+, hvilket også har status som junk-niveau. Standard & Poors venter, at Playboys gæld i 2014 vil være otte gange større end indtjeningen før skat og afskrivninger.

Et andet amerikansk kreditvurderingsselskab Moodys trak onsdag sin rating på Playboy Enterprises tilbage efter meldingen om lånet, da det giver sikkerhed for den fremtidige frem i en periode.

BRANCHENYT
Læs også