Asien: Tro på amerikansk opsving giver stigninger

Der er stigninger over en bred kam på de asiatiske aktiemarkeder torsdag, hvilket udligner onsdagens fald.

Markederne sidder, modsat hvad der var tilfældet i Europa onsdag, de dårligere end ventede væksttal fra USA overhørigt. Nøgletallene fra USA tilskrives vinteren og effekter fra sundhedsreformen. Der er omvendt tro på, at den amerikanske økonomi er på vej frem i andet kvartal, og det var også baggrunden for, at det amerikanske aktier steg onsdag. Det skriver Bloomberg News.

- Amerikanske aktier reagerede ikke negativt på de nye tal for BNP, hvilket lover godt for de asiatiske markeder. De asiatiske markeder klarer sig fint, efter korrektionen i går, siger Masaaki Yamaguchi, der kapitalsmarkedstrateg hos Nomura Holdings, til Bloomberg News.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en fremgang på 0,6 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, lukkede 0,3 pct. højere. Det australske ASX-200-indeks stiger med 1,2 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,9 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 0,7 pct. Shanghai Composite og CSI 300 oplever en fremgang på henholdsvis 0,6 og 0,7 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 0,9 pct.

De første børsnoteringer i Kina i fire måneder blev positivt modtaget af investorerne. På deres første handelsdag steg Shandong Longda Meat Foodstuff, Wuxi Xuelong Enviromental og Feitan Technologies alle med det maksimalt tilladte.

I Hongkong steg China Gas med 4 pct., da selskabet meddelte, at det planlægger at øge salget tre gange frem mod 2020, mens Rakuten steg med 3,2, efter det kom frem, at den japanske online detailhandler overvejer en investering i flyselskabet AirAsia.

BRANCHENYT
Læs også