Obligationer åbning: Inflationstal fra USA kan blive afgørende

Det danske obligationsmarked er torsdag åbnet tæt på uændret, mens investorerne afventer nye inflationstal fra USA, der kan blive afgørende for, hvordan rentemarkedet lukker.

Den 10-årige danske rente ligger torsdag morgen i godt 1,29 pct., hvilket er næsten uændret sammenlignet med slutniveauet onsdag.

Investorer og økonomer valgte onsdag at tage et stort fald i det amerikanske bruttonationalprodukt på 2,8 pct. i første kvartal med et gran salt. En meget kold vinter, et stort fald i sundhedsudgifterne i starten af året og tegn på en bedring af amerikansk økonomi efter udgangen af første kvartal blev brugt som forklaring på, hvorfor man ikke behøver at være så bekymret for den svage start på året.

Torsdag rettes fokus især mod nye inflationstal fra USA i form af den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål, PCE Core. Federal Reserve har et inflationsmål på to procent på årsbasis. Efter en periode, hvor inflationen har ligget klart under målsætningen, har den de seneste måneder taget et pænt hop opad, og konsensus for torsdagens tal er en stigning på 1,5 pct. for maj måned.

Frygten er, at inflationen fortsætter med at stige og dermed tvinger den amerikanske centralbank til at stramme pengepolitikken tidligere end hidtil forventet. Imidlertid forklarede den amerikanske centralbanks øverste chef, Janet Yellen, så sent som i sidste uge det lidt forhøjede inflationsniveau med "støj", og samlet set fastholdt centralbanken sit vurdering af, hvordan inflationen vil udvikle sig.

BRANCHENYT
Læs også