Kværner løftes af stor rammeaftale med Statoil

Kværner tordner i vejret på børsen i Olso efter at have indgået en stor rammeaftale med Statoil og en hensigtserklæring om levering af to stålunderstel til udbygningen af Johan Sverdrup, hvor danske Maersk Oil er medejer.

Pr-foto: Kværner

Under forudsætning af, at alle de nødvendige godkendelser for projektet falder på plads, er et tidligt estimat for den totale værdi i størrelsesordenen 3 mia. nkr., lyder meldingen fra Kværner.

- Den nye rammeaftale bekræfter Kværners position som en af denne industris førende leverandører af platformsstel, siger topchef Jan Arve Haugen, der mener, at det er de forbedringer, som selskabet har opnået over de seneste to år, der har gjort, at det kan vinde og levere sådanne nye produkter.

- Jeg er glad for at se, at vores kunder anerkender, at vi er en leverandør, som kan tilbyde en attraktiv kombination af høj teknologisk ekspertise og høj omkostningseffektivitet, tilføjer han.

Der er ingen grænser for antallet af stålunderstel, som potentielt kan leveres under rammeaftalen, der løber indtil 2020.

Kværners aktie stiger med godt 8 pct.

BRANCHENYT
Læs også