Sidste udkald for lån til superkurs

Stadig muligt at få et gammelt 3 pct. lån til en kurs tæt på 100. Se mulighederne her.

Hvis man skal have et lån her og nu til køb af bolig eller har planer om at lægge lån om, skal man se sig godt for.

Det er stadig muligt at få det attraktive 3 pct. lån med afdrag til en kurs tæt på 100. Men det kan kræve, at man skifter realkreditinstitut.

Det overraskende rentefald betyder, at 3 pct. lånet med udløb i 2044 er kommet over kurs 100 for første gang i historien, men der er stadig en smutvej. For i Nykredit og BRFkredit er kursen torsdag stadig under 100.

3 pct. lån
  • Kursen på 3 pct. obligationen med afdrag med udløb i 2044 er for første gang i historien gået over 100 hos Realkredit Danmark og Nordea Kredit.
  • I Nykredit/Totalkredit og BRFkredit kan man stadig få lånet. Hos begge er kursen under 100.

"Vi kan give tilbud i den, men som det ser ud nu, lukker den også fredag hos os," siger cheføkonom i BRFkredit, Ulrikke Ekelund.

Samme melding kommer fra Nykredit.

Hos Realkredit Danmark og Nordea Kredit rundede kursen 100 allerede onsdag. Det har konsekvenser for boligejerne, når de skal vælge lån.

Det overraskende rentefald har ført til hektisk aktivitet i realkreditinstitutterne. Normalt vil man udstede en ny obligation med en lavere rente - i dette tilfælde en 2,5 pct. obligation. Men det sker ikke. I stedet kan man vælge en ny 3 pct. obligation, der udløber i 2047.

"Vi har haft overvejelserne, men det giver ingen mening at udstede en 2,5 pct. obligation. Renteforskellen mellem den og 3 pct. obligationen er ikke særlig stor, og vi risikerer at få en serie, der bliver lille og dermed illikvid," siger boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann, til epn.dk.

Små udsving

Hun henviser til, at det dybest set er meget små udsving, der har betydet, at 3 pct. obligationen er lukket. Det betyder, at det lige så hurtigt kan gå den anden vej med det resultat, at renten stiger igen.

Her følger en gennemgang af, hvilke lånemuligheder der er i øjeblikket.

  • Er man kunde i Nykredit eller BRFkredit kan man stadig få et 3 pct. lån med afdrag med udløb i 2044. Kursen er meget tæt på 100. Dermed er der stort set intet kurstab.
  • Er man kunde i Realkredit Danmark, kan man kun få et 3 pct. lån med afdrag, hvis man vælger det nye lån med udløb i 2047. Kursen på dette lån er ca. 98,5. Der er altså et kurstab på halvandet point.
  • Hvis man vil have et afdragsfrit lån, er der frit valg i alle institutter. Man kan få et afdragsfrit lån med udløb i 2044 til en kurs lige over 99.

Historisk billigt

Dermed har det aldrig været billigere at få et fast forrentet boliglån i Danmark, minder cheføkonom i BRFkredit, Ulrikke Ekelund, om.

"Det er en historisk situation, og vores råd er at benytte lejligheden til at sikre renten i en længere periode. At kunne få et boliglån til en rente på 3 pct. og være sikker på den lave rente i 30 år er helt unikt," siger Ulrikke Ekelund til epn.dk.

BRANCHENYT
Læs også