Projekt åbner en dør på klem for Vestas

En af Vestas amerikanske kunder har købt et stort projekt i Texas.

Foto: Michael Hansen

Den amerikanske vindprojektudvikler First Wind, der er stor kunde hos Vestas, har købt et stort vindmølleprojekt i Texas til idriftsættelse i 2015. Købet giver en oplagt ordremulighed for Vestas, som First Wind har en stor rammeaftale om vindmølleleverancer med.

Sælger af projektet, der går under navnet Floyd County Wind Farm, er et joint venture mellem Westerly Wind, Tri Global Energy og investorer i Floyd County, skriver Recharge News. Ifølge mediet er der planer op at udvikle 200 megawatt i en første fase, men ifølge en talsperson fra Tri Global Energy har projektet en samlet kapacitet på 500 megawatt.

Har leveret før

Det er den anden større investering, som Boston-baserede First Wind foretager i Texas. Det første var et køb af projektet Route 66 på til 150 megawatt, og på det projekt blev Vestas efterfølgende udpeget som leverandør.

I maj fik Vestas endnu en ordre fra First Wind. Den var på 148 megawatt til projektet Oakfield i Maine. Begge ordrer er trukket på en rammeaftale på samlet 718 megawatt, hvorpå der herefter resterer 420 megawatt.

Projekt med støtte

Ifølge Recharges' oplysninger er Floyd County-projektet blevet kvalificeret til at modtage støtte under PTC-ordningen, og en kilde oplyser til mediet, at First Wind er nået "et godt stykke hen ad vejen" i forhold til at sikre sig en elsalgsaftale på projektet.

BRANCHENYT
Læs også