Firmaer vil tage magten over dit sofabord

Flere firmaer udvider nu den begrænsede størrelse på smartphones ved at forvandle fysiske overflader til keyboards. Se videoer her.

Firmaet XTouch har udviklet en metode til at lade tablets og smartphones tale sammen med almindelige overflader. Det er allerede brugt i flere spil. XTouch

Har du svært ved at ramme bogstaverne på din smartphone, så kan du måske snart ånde lettet op. Flere firmaer eksperimenterer nemlig med at bruge almindelige fysiske overflader til at snakke sammen med smartphones. For eksempel kunne man bruge spisebordet som tastatur – eller bruge natbordet til at snooze telefonens væggeur.

Hos canadiske XTouch kan man allerede dressere iPhones til at bruge andre overflader som knapper.

Man lægger telefonen på sit sofabord og trykker på bordet i nærheden af telefonen for at vise, hvor man gerne vil oprette en virtuel knap. XTouch bruger telefonens mikrofon til at lytte sig frem til, hvor brugeren første gang trykkede og kan så genkende lyden efterfølgende.

På længere sigt vil teknologien kunne bruges i mange forskellige sammenhænge, men den er pt mest håndgribelig anvendt i to spil, som kan hentes til Apples iPhone: Voodoo Tap Frogs og Magic Xylophone. Se firmaets konceptvideo her.

Følsomt cover

Et andet firma med samme agenda er svenske Fuffr.

Fuffr vil også lade dig bruge de omliggende overflader som en måde at interagere med din telefon på, men svenskerne bruger en lidt anden teknologi.

Fuffr bruger ikke telefonens egne bevægelses- eller berørings-sensorer, men har i stedet puttet sin teknologi i et smalt cover, som du skal iklæde din iPhone. Cover og telefon taler så sammen via Bluetooth.

Det svenske firma er stadig kun på konceptniveau, men man forestille sig mange nye spil, programmer og funktioner opstå, hvis teknikken bliver udbredt. For eksempel ville man kunne bruge køkkenbordet som et pegefelt og bladre i pizzaopskriften på telefonen, mens man har fingrene dyppet i mel og tomatsovs – uden at svine telefonen til.

Hvad bliver det næste?

De to firmaer beskæftiger sig med det, som i fagkredse kaldes ”immersive technology”. Altså teknologi der er med til at udviske grænsen mellem det fysiske og det virtuelle.

Et af de aktuelt mest omtalte forsøg på det er Google Glass, hvor Google har integreret teknologi i briller, så brugeren, mens han bevæger sig rundt i verden, har adgang til internettet via en skærm på brilleglasset.

BRANCHENYT
Læs også