Aktier Europa: London-banker under pres efter negative nyheder

De europæiske aktiemarkeder ligger torsdag eftermiddag med minimale udsving efter fire dage med fald og forud for en række amerikanske nøgletal. Opmærksomheden er især rettet mod de britiske banker, hvor Barclays falder efter en anklage om at have snydt kunderne.

Dax-indekset ligger uændret i 9867 og Ftse-indekset taber 0,04 pct. til 6731. Det franske Cac-indeks stiger 0,01 pct. til 4461.

Barclays falder 5,2 pct. til 218 pence, hvilket er det laveste niveau i mere end et år, efter at statsanklageren i New York har anklaget den britiske storbank for at have falsificeret markedsføringsmaterialet for at dække over hvor meget high-frequency-handlere købte og solgte i de såkaldte dark pools. Dark pools er alternative børser, hvor større aktører kan skjule deres handler.

Standard Chartered, som er en britisk-noteret storbank med hovedsæde i Hong Kong, har aflagt markedsopdatering for første halvår, hvor der meldes om et skuffende første halvår. Banken meddeler, at handelsbetingelserne har været svære i første halvår og indtjeningen ventes i første halvår at være faldet med en midtencifret procentsats. Driftsindtjeningen ventes i første halvår at falde med cirka 20 pct. i forhold til samme periode året forinden. Aktien falder 4,4 pct. til 1202 pence på børsen i London.

Chefen for den britiske centralbank, Bank of England, Mark Carney vil begrænset antallet af mere risikobetonede realkreditlån for at forhindre en uholdbar opbygning af privatgæld, hvilket kan afspore det økonomiske opsving. Meldingerne løfter blandt andet storbanken Lloyds, der stiger 2,0 pct. til 76,01 pence og boligentreprenørerne, hvor Taylor Wimpey stiger 4,7 pct. til 109,43 pence.

Det amerikanske finanshus Citigroup vurderer, at en fusion mellem den belgiske bryggerigigant AB InBev og den britiske bryggerigigant SABMiller er sandsynlig inden for 6-18 måneder. Finanshuset vurderer, at markedet ikke helt anerkender de strategiske fordele ved en fusion, hvilket vil transformere og AB InBev og på lang sigt vil det åbne døren for et købe franske Castel, hvor SABMiller har 20 pct. af den afrikanske forretning. AB InBev ligger med et fald på 0,2 pct. i 84,14 euro og SABMiller løftes 0,8 pct. til 3362 pence.

BRANCHENYT
Læs også