Analytikere forudser to-cifret insulinvækst

Der er lagt op til tocifret vækst i salget af langtidsvirkende insulin samt præparater, der indeholder langtidsvirkende insulin, i de kommende fem år. Vækstdriverne ventes at blive Novo Nordisks nye langtidsvirkende insulin Tresiba samt Sanofis nyeste insulin Toujeo. Desuden vil kombinationspræparatet Lixilan, der kombinerer Lantus med GLP-1-præparatet Lyxumia, der er opfundet af danske Zealand Pharma, nærme sig et milliardsalg allerede efter få år på markedet.

Det ventes bl.a. at være Novo Nordisks Tresiba der kommer til at være vækstdrivene på markedet de kommende fem år.   Foto: Mik Eskestad/Polfoto

Det viser analytikerestimater indsamlet af Bloomberg News.

I gennemsnit ventes en årlig vækst på den del af insulinmarkedet målt i værdi på 13 pct. Dermed vil salget af langtidsvirkende insulinpræparater nå 18 mia. dollar i 2018 - en stigning fra 10 mia. dollar sidste år.

Verdens bedst sælgende insulin, Lantus fra Sanofi, ventes at øge omsætningen fra 7,6 mia. dollar sidste år til 9,8 mia. dollar i 2016, hvorefter salget vil bakke til 8,3 mia. dollar i 2018.

Årsagen er blandt andet, at de nye insuliner, Novos Tresiba og Sanofis Toujeo, gradvist vil tage markedsandele og nå en omsætning på henholdsvis 1,2 mia. dollar og knap 1,5 mia. dollar i 2018, vurderer analytikerne.

Salget af kombinationspræparatet Lixilan fra Sanofi, der ventes på markedet om et par år, estimeres at nå 949 mio. dollar i 2018, efter bare tre år på markedet. Dermed vil LixiLan til den tid klart distancere Novos tilsvarende præparat, Ideglira, der kombinerer Tresiba med den storsælgende GLP-1-analog Victoza, mener analytikerne. De estimerer et salg af Ideglira på 534 mio. dollar i 2018, ifølge Bloombergs konsensusestimater.

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lillys nye, men endnu ikke godkendte, langtidsvirkende insulin Peglispro spår analytikerne vil sælge for 235 mio. dollar i 2018.

BRANCHENYT
Læs også