Aktier USA: Moderate fald med Alcoa mod strømmen

De amerikanske aktiemarkeder åbner torsdag med moderate fald efter et svagere end ventet privatforbrug i maj. Alcoa går mod strømmen efter at aluminiumsproducenten har købt et selskab, der laver komponenter til flyindustrien, mens Bed Bath & Beyond dykker efter et regnskab, som skuffer med salget, indtjeningen samt indtjeningsforventningerne.

Dow Jones-indekset falder 0,2 pct. til 16.835 og S&P 500-indekset taber 0,3 pct. til 1954. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner 0,2 pct. lavere i 4371.

Alcoa, der er USA's største producent af aluminium, har aftalt at købe Firth Rixson, der er en britisk producent af komponenter til luftfartssektoren for cirka 2,85 mia. dollar. Firth Rixson bliver købt af kapitalfonden Oak Hill og opkøbet er stykket sådan sammen, at Alcoa betaler 2,35 mia. dollar i kontanter, 500 mio. dollar i aktier og yderligere 150 mio. dollar i en potentiel earn-out. Aftalen ventes at løfte Alcoas omsætning med 1,6 mia. dollar i 2016 og EBITDA-indtjeningen ventes her at blive løftet med 350 mio. dollar. Alcoa stiger 4,0 pct. til 15,13 dollar.

Bed Bath & Beyond åbner 9,4 pct. lavere i 55,40 dollar efter at den amerikanske boligudstyrskæde sent onsdag har aflagt regnskab for det forskudte første kvartal, hvor salget og indtjeningen samt indtjeningsforventningerne til andet kvartal skuffer efter øget konkurrence på onlinemarkedet.

ConAgra Foods åbner 0,9 pct. højere i 29 dollar efter at det amerikanske fødevareselskab har aflagt regnskab for det forskudte fjerde kvartal, hvor indtjeningen blev helt på linje med det meldinger selskabet gav i sidste uge da indtjeningsforventningerne blev nedjusteret.  

Philip Morris falder 2,5 pct. til 86,66 dollar. Den amerikanske tobakskoncern nedjusterer forventningerne til indtjeningen blandt andet som følge af en nedlukning af produktionen i Holland. Philip Morris sænker indtjeningsforventningerne til 4,87-4,97 dollar per aktie fra 5,09-5,19 dollar per aktie. For 2014 venter Philip Morris at volumensalget inden for cigaretter vil falde med 2-3 pct. eksklusive Kina og USA.

Facebook åbner 0,3 pct. højere i 67,66 dollar efter at finanshuset Barclays har indledt sin dækning af aktierne i det sociale netværk med anbefalingen overvægt og kursmålet 78 dollar. Samme anbefaling har Twitter-aktien fået og denne aktier løftes 1,3 pct. til 39,97 dollar.

Der er torsdag eftermiddag kommet tal privatforbruget, der står for cirka 70 pct. af økonomien, og den viste i maj en stigning på 0,2 pct. sammenlignet med økonomernes forventning på en stigning på 0,4 pct. Til gengæld viste inflationen fraregnet energi og fødevarer, at priserne var steget med 1,5 pct. i løbet af det seneste år, hvilket er det højeste niveau i 15 måneder.

BRANCHENYT
Læs også