Obligationer: Sluttede dagen med lille rentefald

Efter en forholdsvis monoton renteudvikling det meste af torsdagen kom der midt på eftermiddagen lidt mere liv i bevægelserne, der førte renten på den danske toneangivende 10-årige statsobligation ned i 1,27 pct., som var niveauet ved lukketid. Dermed var renten faldet to basispoint i forhold til onsdagens lukkeniveau.

Dagens renteudvikling var bl.a drevet af den britiske centralbank, Bank og Englands, lancering af restriktioner på de mere risikable former for boliglån. Det sker som reaktion på de hastigt stigende boligpriser i specielt de større engelske byer, skriver Bloomberg News.

Ifølge de nye krav skal bankerne begrænse mængden af udlån svarende til over 4,5 gange låntagers årsindtægt til maksimalt 15 pct. af nyudstedelser.

Torsdagens amerikanske nøgletal bragte nyt om det personlige forbrug og antallet af nytilmeldte ledige. Forbruget steg 0,2 pct. mod en ventet stigning på 0,4 pct., mens antallet af nye ledige faldt til 312.000 fra 314.000 ugen før. Der var ventet et fald til 310.000.

Mest fokus var rettet inflationstallene i form af centralbankens foretrukne inflationsmål, PCE Core. Målet er 2 pct., men i maj var core-inflationen kun på de ventede 1,5 pct.

Sidst på eftermiddagen kom medlem af den pengepolitiske komite, FOMC, i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, James Bullard på scenen. Han udtalte, at han ser første amerikanske renteforhøjelse ved udgangen af første kvartal 2015. Det er før markedet havde forventet, og udtalelsen forårsagede et kortvarigt rentehop.

BRANCHENYT
Læs også