Aktier: C20 gik mod negativ Europa

Det danske C20 Cap-indeks lukkede torsdag med en stigning på 0,6 pct. i 805,16, hvor fremgang til flere af de indekstunge aktier var med til at løfte indekset. Blandt sidepapirerne var der fremgang til Lundbeck efter positive resultater med Brintellix og Flügger steg efter et stærkt regnskab.

- Forbrugerpriserne i USA for maj steg 1,5 pct., hvilket var på linje med forventningerne, og det flytter ikke markedet nævneværdigt. Tallet er vigtigt, da den amerikanske centralbank benytter tallet som et vigtigt pejlemærke i forhold til, hvordan pengepolitikken skal strikkes sammen, skrev Nordea torsdag eftermiddag før meldinger fra centralbankmedlem James Bullard om en ventet renteforhøjelse i første kvartal 2015 var med til at lægge en smule pres på markederne.

Den indekstunge A.P. Møller - Mærsk lukkede med en stigning på 1,7 pct. til 13.400 kr. Vestas-aktien løftedes 1,7 pct. til 271,20 kr. og vindmølleaktien ligger dermed i spidsen af det toneangivende C20-indeks efter en række dage med negativ kursudvikling.

Lundbeck-aktien steg med 0,8 pct. til kurs 143,90 kr. Lundbeck fik opmærksomhed efter præsentationen af resultater for Brintellix, hvor resultaterne viser, at medikamentet er effektivt i behandling af asiatiske patienter, der lider af depression. Nordea pointerede, at selskabets guldæg Cipralex, er kommet sløvt fra start.

- Vi mener, at markedet overvurderer salgspotentialet af depressionsmidlet og generelt forventningerne til Lundbeck, der er dyrt prissat, skrev Nordea.

G4S-aktien tabte 0,04 pct. til 23,68 kr. Det svenske finanshus SEB sænkede sin anbefaling på G4S til hold fra køb.

Flügger-aktien lukkede en stigning på 8,5 pct. i kurs 404 efter et stærkt regnskab og stærke udsigter for indtjeningen. Driftsresultatet (EBIT) steg 29 pct. til 88,1 mio. kr. før finansposter og skat. Flügger har budgetteret med en omsætning på knap 2 mia. kr., imens der ventes et solidt løft i indtjeningen, idet driften (EBIT) forventes stige til 100-120 mio. kr. mod 88 mio. i det afsluttede år.

BRANCHENYT
Læs også