Børshuse undgår Barclays efter svindelanklager

Den britiske storbank Barclays mister allerede nu forretning efter svindelanklager fra chefanklageren i New York.

Kilder fortæller Bloomberg News, at porteføljeforvaltere i en række store børshuse har givet deres mæglere besked på ikke at afgive ordrer i de de såkaldte dark pools, som Barclays driver.

Reaktionen kommer, efter at chefanklageren i New York har anklaget Barclays for at forfalske markedsføringsmateriale om sine såkaldte "dark pools", der er handelsplatforme, hvor investorer kan købe og sælge aktier uden offentlighedens bevågenhed.

Kritik: Har lukket de forkerte ind

Meningen med "dark pools" er, at store investorer skal kunne handle større portioner af aktier uden om de almindelige børser for at undgå at påvirke kursdannelsen. Men Barclays har angiveligt ladet tvivlsomme selskaber inden for højfrekvenshandel få adgang til sin handelsplatform Barclays LX.

Samtidig markedsførte banken sin "dark pool" som et sikkert sted for institutionelle investorer med meget lidt aggressiv handel, mens sandheden var, at selskaber inden for højfrekvenshandel også deltog.

Hjælp fra superhurtige computere

Højfrekvenshandel blev for nyligt beskrevet i forfatteren Michael Lewis' bog "Flash Boys". Via ultrahurtige computere søger de højhastighedshandlende for at skabe sig en tidsfordel ved, når de får et glimt af ordren i systemerne, at købe aktien og senere sælge den til ordregiver til en lidt højere pris.

Barclays aktie faldt 6,9 pct. i torsdagens handel. Det er største nedtur siden juni 2012.

BRANCHENYT
Læs også