Danica Pension investerer 400 mio. kr. i Unifeeder

Det store danske pensionsselskab har indgået en aftale med kapitalfonden Nordic Capital om købe aktier i Unifeeder til 400 mio. kr.

Foto: Mik Eksestad

I sin første større direkte investering i en dansk virksomhed har Danica Pension besluttet at investere 400 mio. kr. i aktier i Unifeeder. Aftalen er indgået med den nuværende ejer, kapitalfonden Nordic Capital.

”Vi er glade for at have fået denne mulighed for at investere i Unifeeder. Det er en veldrevet virksom-hed, der konsekvent har leveret stærke resultater, og som har en klar strategi for yderligere vækst. Dermed har Unifeeder også et betydeligt langsigtet vækstpotentiale og passer derfor godt ind i vores investeringsstrategi,” udtaler Jacob Aarup-Andersen, finansdirektør i Danica Pension.

”Danica Pension vil investere markant mere i direkte investeringer i veldrevne virksomheder med en klar strategi, ledelser og ejere, vi tror på, hvilket Unifeeder er et godt eksempel på. Vi ser et samlet potentiale på et tocifret mia. beløb i markedet for direkte investeringer.”

Hos Unifeeder er adm. direktør Jesper Kristensen, godt tilfreds med, at ejerkredsen er blevet udvidet:

”Når et velrenommeret selskab som Danica Pension, der forvalter tusindvis af danskeres pension, vil investere i os, så er det en yderligere blåstempling af vores virksomhed og det, som vi står for. Det stiller store forventninger til os om fortsat at levere solide resultater, og de forventninger ser vi frem mod at leve op til,” siger han.

BRANCHENYT
Læs også