Såsæd og sprøjtemidler er en sløj omgang hos Dupont

Den amerikanske kemikaliekoncern Dupont, som også har en såsædsdivision samt divisionerne fra opkøbte Danisco, nedjusterer forventningerne til helåret grundet en svag udvikling i såsæds- og sprøjtemiddelsdivisionen.

Foto: Steve Helber/AP

Dupont-aktien falder med 2,07 pct. i efter-markedet til 67,7 dollar grundet nedjusteringen. Dupont skriver, at flere af de andre divisioner har gjort det fint.

Dupont venter en EPS-indtjening på 4,0-4,1 dollar per aktie, hvor den tidligere prognose lød på 4,2-4,45 dollar per aktie.

Dupont salg i såsæddivisionen er svagt og det skyldes især salget af herbicider grundet vejrlige forhold, men indtjeningen er også ramt af større end ventet nedskrivninger af lager.

Meldingerne kommer efter at den amerikanske konkurrent FMC også har nedjusteret grundet vejret i både USA og Brasilien. Dermed kan Aurigas sprøjtemiddelsalget også have haft et besværligt forretningsmiljø, men der kan ikke ventes nogen effekt på Auriga-aktien, idet koncernen har meddelt, at man er i gang med en strategisk vurdering, og investorerne venter, at Auriga har fået et opkøbstilbud som overvejes.

BRANCHENYT
Læs også