Kapitalklemt sparekasse vil fusionere med konkurrent

Tak for interessen, men nej tak, lød det for blot få måneder siden, da Sparekassen Djursland foreslog fusion med den kapitalklemte Vistoft. Nu har man lavet en kovending, og foreslår netop en fusion.

Den kapitalklemte Vistoft Sparekasse, der er under genopretning på grund af manglende solvens, vil nu lade sig spise af konkurrenten Sparekassen Djursland.

Det fremgår af en meddelelse fra Sparekassen Djursland.

Vistoft Sparekasse ophører med at være et selvstændigt institut, og navnet vil fremover være Sparekassen Djursland.

”En fusion er nu det bedste, vi kan gøre for garanterne, der vil blive sikret deres indskud. Samtidig sikrer vi, at kunderne stadig har en lokal sparekasse, hvor individuel og kompetent rådgivning har høj prioritet,” siger direktør for Vistoft Sparekasse, Mona Thomassen.

Vistoft fik et ordentigt smæk af Finanstilsynet tidligere på året, hvor det viste sig at sparekassens solvens var markant lavere end behovet. Solvensen var 9 pct. mens behovet var 20,5 pct.

Både Djurslands Bank og Sparekassen Djursland meldte efterfølgende ud, at man kunne være intereseret i en fusion, men det afviste næstformand Peter Kristensen.

»Det er altid dejligt at vide, at der udvises interesse fra ens kollegaer og konkurrenter. Men vi har afleveret en genopretningsplan, og der holder vi os til de ting, som vi tror på, skal være med til at bære os igennem. Vi har nogle løsninger, og dem vil vi nu lade Finanstilsynet kigge på,« sagde han til stiften.dk, og understregede at man arbejdede på at forblive et selvstændigt pengeinstitut.

Det har åbenbart ikke kunne lykkedes at finde pengen, og derfor er man nu endt hos konkurrenten Djurslands Bank, som har pengene til at hive Vistoft ind under vingerne.

”Sparekassen Djursland er en stærk, lokal garant sparekasse med et solidt fundament. Den har mange af de samme værdier som Vistoft Sparekasse. Det glæder mig derfor meget, at vi har indgået denne aftale,” siger Peter Hvidkjær, der er bestyrelsesformand i Vistoft Sparekasse i en meddelelse.

Sparekassen Djursland skriver, at fusionen giver dem mulighed for at gøre både kundekreds og dækningsområde større.

”Afdelingens beliggenhed i Knebel er perfekt i forhold til vore øvrige afdelinger på Djursland. Vi ser meget frem til at få en god og velfungerende afdeling i Knebel med dygtige medarbejdere og tilfredse kunder. Aftalen sikrer alle vore kunder på Mols personlig rådgivning i mange år frem,” skriver Sparekassen Djurslands direktør, Peter Lading Sørensen.

Fusionen skal godkendes af begge sparekassers repræsentantskaber og de offentlige myndigheder i løbet af sommeren 2014.

BRANCHENYT
Læs også