New York vinder børsnotering af Alibaba

Det er nu bekræftet, at det bliver The New York Stock Exchange, NYSE, der skal stå i spidsen for børsnoteringen af den kinesiske e-handelsplatform Alibaba.

Det er blevet afgjort, at det skal være The New York Stock Exchange, som skal stå for børsnoteringen af Alibaba.  Foto: AP

Det ventes, at noteringen bliver gennemført i begyndelsen af august og kan rejse mere end 20 mia. dollar, svarende til 110 mia. kr. Det skriver Wall Street Journal.

Efter en periode med intens konkurrence, hvor de New York-baserede aktiemarkeder NYSE og Nasdaq har kæmpet om at lede børsnoteringen af Alibaba, endte NYSE med at trække det længste strå.

Facebook var den seneste succes

Rivalen Nasdaq har ikke siden noteringen af Facebook i 2012 haft held med at lande store aftaler med teknologivirksomheder, og sidste år kunne NYSE derfor overtage tronen for flest teknologinoteringer.

- Vi har deltaget i en omfattende udvælgelsesprocess, og vi er nu glade for at byde Alibaba Group velkommen til New York Stock Exchange, hvor de vil deltage i vores netværk bestående af verdens bedste virksomheder og førende brands, udtaler en talsmand fra NYSE til Wall Street Journal.

Alibaba vil blive noteret med symbolet "BABA" og ventes at blive en af de største børsnoteringer nogensinde, hvorfor det er en vigtig sejr for NYSE at skulle lede den kommende børsproces.

BRANCHENYT
Læs også