Aktier åbning: Ganske små og uensartede udsving

DFDS-aktien åbner med et lille plus på godt 1 pct., idet Eurotunnel hurtigt har meddelte, at man agter at appellere kendelsen fra de britiske konkurrencemyndigheder.

FLSmidth ligger med et moderat plus efter meldinger om en amerikansk ordre på en undersøgelse. Alt i alt kommer C20 Cap-indeks fra land med en flad udvikling og åbner i 804,6.

DFDS-aktien åbner med en stigning på 1,27 pct. i 479,5. Den britiske konkurrence- og markedstilsynsmyndighed (CMA) har bekræftet sin beslutning om, at Eurotunnel bør være afskåret fra at drive sit MyFerryLink service fra Dover.

- Eurotunnel får 6 måneder til at stoppe tjenesterne fra dagsdato eller finde en ny uafhængig ejer til aktiviteterne MyFerryLink, skriver CMA.

Eurotunnel er hurtig på aftrækkeren, og skriver ifølge Bloomberg News allerede fredag morgen, at koncernen vil appellere beslutningen fra de britiske konkurrencemyndigheder om et forbud af Eurotunnels ejerskab af færgeselskabet Myferrylink og færgedriften fra Dover.

 - Det er absurd, og det vil koste 600 job, vurderer koncernchef Jacques Gounon fra Eurotunnel ifølge Bloomberg News.

Nordea ser risiko ved at sagen kan trækkes i langdrag grundet endnu en appelsag.

FLSmidth åbner med en stigning 0,35 pct. til 229,7. American Sands Energy (AMSE) skrev torsdag aften i en pressemeddelelse, at et projekt i Utah, hvor man vil undersøge i område for udvinding af olie, og at selskabet har hyret FLSmidth USA INC til opgaven. Det at hyre FLSmidth til opgave er endnu et skridt i retningen mod at kunne udvinde 5000 tønder olie dagligt. AMSE har tidligere i 2009 lavet en undersøgelse af mulighederne.

- Vi er glade for at samarbejde med FLSmidth om opgaven, udtaler driftsdirektør Robin Gereluk fra AMSE.

Vestas-aktien falder med 0,6 pct. til 269,5 kr. Den franske Vestas-konkurrent Alstom torsdag aften meddelte, at koncernen har vundet en vindmølleordre fra Polen på 109 dollar fra PGE. Der drejer sig om levering og installation af 30 vindmølleturbiner med en kapacitet på 3 MW stykket til vindmølleparken Lotnisko. Bloomberg news skriver, at projektet skal være med til at får PGE til at indfri sin målsætning om en vindmøllekapacitet på mindst 234 MW i 2016. Ifølge Alstom var den polske vindmøllekapacitet på 3680 MW i april 2014, og den skal øges til 4040 MW i år.

BRANCHENYT
Læs også