Gigantkoncerner vil give Flügger kamp til stregen

Med en kopistrategi går Sadolin og Dyrup til kamp på det danske marked.

Med indtog af to af verdens største koncerner inden for maling og træbeskyttelse på det danske marked, er der udsigt til at konkurrencen i Norden intensiveres. Dyrup vil med amerikanske storkapital i ryggen kopiere Flüggers strategi i Danmark med målsætning om at vinde markedsandel i hele norden.

Også den hollandske gigant Akzo Nobel, der ejer den danske malingproducent Sadolin & Holmblad, er ved at bygge en nordisk organisation med Flügger som forbillede. Det skriver Børsen.

Klar til come back

Det er godt to år siden, at Dyrup blev opkøbt af det amerikanske PPG Industries, som er en verdens største koncerner inden for maling og træbeskyttelse, og som siden siden fået skilt sig af med nødlidende sydeuropæiske datterselskaber.

Det danske selskab i Akzo Nobel har tidligere haft svært ved at klare sig og har tabt egenkapital, men er nu under rekonstruktion og skaber en ny og større nordisk organisation, der skal geares til at tage konkurrencen op med Flügger og Dyrup.

- Det betyder øget konkurrence, og der er i forvejen god konkurrence i Norden. Nu må vi se hvad der sker. Vi har et stærk butiksnet i Sverige og Norge, som de andre ikke har. Vores kundekontakt gennem vores butiksnet er unikt for os, siger Flüggers topchef Peter Røpke, til Børsen.

Flügger kunne i torsdag præsentere et årsregnskab med vækst på både top- og bundlinje. 36 pct. af omsætningen på knap 2 mia. hentes i Sverige, 36 pct. i Danmark og 17 pct. i Norge, og koncernen har en målsætning om at runde 2 mia. i omsætning i det kommende år.

BRANCHENYT
Læs også