Nordea: Udsigt til walk-over på næste rentemøde

Der er ingen grund til at udsætte sommerferien på grund af det næste rentemøde i Den Europæiske Centralbank.

Nordea tror ikke, der er hverken nye signaler eller lempende tiltag i vente forud for det næste rentemøde.  Foto: Mie Schärfe

Sådan lyder overskriften til Nordeas optakt til mødet den 3. juli.

Efter et begivenhedsfyldt juni-møde, vil ECB og centralbankdirektør Mario Draghi formentlig vente og se, hvilke effekter de seneste tiltag får.

- Ingen nye signaler eller lempende tiltag er i vente, eller vil sandsynligvis blive overvejet i adskillige måneder, konkluderer Nordea i et notat.

Banken ser tværtimod risiko for mindre stigninger i de lange obligationsrenter efter den markante reaktion efter junimødet. Den danske 10-årige rente lukkede torsdag så lavt som 1,27 pct., hvilket er det laveste niveau i over et år.

Lader krudtet ligge

Foruden en rentenedsættelse på 10 basispoint, hvilket betød at ECB fik negative indlånsrenter, lanceredes i juni et likviditetsprogram til støtte for bankernes udlån. Og centralbankchef Mario Draghi understregede på torsdagens pressemøde, at der kan komme flere tiltag - som for eksempel obligationsopkøbsprogrammer - hvis væksten udebliver, og inflationen fortsat falder.

Imidlertid vil det tilbageværende krudt ikke blive taget i brug foreløbigt, mener Nordea.

- ECB vil være meget tilbageholdende med at gøre mere, før banken bedre kan bedømme effekterne af tiltagene i juni. Udsigterne vil i givet fald skulle ændres væsentlig. Det bliver tidligst mod slutningen af året, at ECB har et klarere billede af ved den seneste lempelsespakke får af effekt, vurderer Nordea.

BRANCHENYT
Læs også