Norwegian-rival lokker med fri bar

Inden udgangen af 2014 vil Viking International Airlines melde sig.

Ifølge det norske medie Dagens Nærings vil et nyt flyselskab se dagens lys. Selskabet kommer til at hedde Viking International Airlines.  Foto: Misha Japaridze/AP

Konkurrenten kommer til at hedde Viking International Airlines og vil til lavpris tilbyde kunder en "all inclusive"-oplevelse om bord på flyet, hvilket indebærer mad og drikke ad libitum. Det skriver det norske erhvervsmedie Dagens Næringsliv.

- Du får fuld service om bord med lige så meget mad og drikke, som du ønsker. Ligesom i 70'erne og 80'erne, udtaler Ragnvald Brobakken, der står bag det nye selskab.

Låner kinesiske fly

Viking International Airlines vil ikke købe sine fly, men derimod leje en række ældre Boeing 747-fly fra Air China. Brobakken forklarer, at det ikke bliver opdaterede fly som eksempelvis Norwegians Dreamliner, der flyver mellem Oslo og Florida - en rute, som også Viking International Airlines har planer om at indsætte fly på.

- De fleste ved, at Norwegian er tilhængere at konkurrence. Det betyder større valgfrihed og billigere billetter for de rejsende. Men for at få succes er det hele afgørende, at man har nye fly med lavt brændstofforbrug, pointerer Norwegians talsmand Lasse Sandaker-Nielsen til Dagens Næringsliv.

BRANCHENYT
Læs også